Окултните корени на Св. Валентин

466

Окултните корени на св. валентин

Печат
Статията е взета от сайта Паралелна реалност с леки редакции от Светла М. Благоева, Йога студио 108
Написано от H.
Отново сме в това време от годината, когато човешката жалост възвръща своята върхова форма изморена след коледните празници и се манифестира чрез една от най-преекспонираните си и комерсиални форми – „любовта“.

Св. Валентин е „празник“, който доказва доколко човешките същества са се изоставили в името на социалната стихия и конформизъм, а отказът за извършване на мозъчна дейност е издигнат в подсъзнателен култ.

Тайната история на събитието 14 февруари…

Основна постановка, предистория и произход

Който иска да разбере нещата правилно и да разбере истинските модели стоящи зад сцената, трябва да осъзнае, че празниците, събитията, символите, думите, действията и ритуалите в нашето общество имат коренно различно значение за илюминати и за широката публика. Няма и как да е иначе, ако искаш да запазиш контрол – истинските ти намерения трябва да са само загатнати и подсказани, но не показани.

Например, ако си сатанист (какъвто е характерът на спряганите тайни общества) и едновременно президент на САЩ, няма да излезеш по CNN и да обявиш публично вярванията си, защото ще загубиш контрола си поради обществено неодобрение. Напротив – ще се престориш на добър християнин, за да не събудиш подозрения и по този начин, необезпокояван ще работиш в посоката, която наистина искаш. Именно по тази причина, всичко което се случва има бинарно значение – официалното такова, това, в което трябва да вярвате и истинското – онова, което е заложено в първоначалния замисъл. Това е много добре инкорпорирано и в самата пирамидална система на тайните общества – с напредването в йерархията, започвате да разбирате, че историите, които са ви разказвани в началото не са нищо повече от версията, която те са искали да знаете, а не истината за нещата. За изненада на много от вас, св. Валентин не е невинен социален празник, на който се прегръщаме, подаряваме си цветя и бонбонки, наблюдавайки гълъби, които размахват романтично крилца на забавен кадър на фона на песен на Енрике Иглесиас.

Празникът е „католически“, но един бърз google search ще ви докаже, че в него няма нищо католическо и няма нито една адекватна история от ватиканския пантеон, която да обясни защо празникът се казва св. Валентин и защо името на този светец е свързано с любовта. Има няколко истории за светци с името „Валентин“, но тези истории са взети толкова извън контекст, че тази институция може да бъде съдена съвсем законно за подигравка със своето папство.

Дори някои християни започват да променят позицията си по въпроса, като например юнаците от www.biblestudy.org, които са разбрали, че празникът няма нищо общо с честването на някой въображаем мъртъв светец. И ако католическата църква има някаква частична връзка с всичко, поради своята фабрикация и изкуствено налагане на този празник, то православната църква няма дори такава връзка с нещата и е още по-нелепо тази дата да се чества в България. Между другото, ако забелязвате, това се наложи в последните 10 години, а покрай него и още по-наситеното с жалост празнуване на хелоуин (което е още по-голяма пародия). В нашата страна това е феномен, който се предизвиква отчасти за пари (което след окултните причини за цялата дандания, е цел номер 1 в Америка) и отчасти поради вярването, че трябва неизменно да следваме всичко американско…

Празникът е с дълбоки окултни корени и всичко различно, което чуете от това е или фабрикация или е знак, че някой не си е написал домашното.

14 февруари е езически фестивал, който (е) окуражава(л) физическата похот и нямам предвид просто петинг 😉 Празнува се точно 13 дни след Имболк (1-2 февруари), който пък представлява първия ден от вещерската пролет (по езически образец). Имболк е един от 8-те пъти в годината, в които илюминати задължително правят ритуали включващи човешки жертвоприношения (жертви се правят и на други дати, но има 8, които са задължителни и Имболк е един от тях). Те започват след здрач. Прави се угощение, което продължава с часове. Често участниците са облечени в различни костюми. Това трябва да са римски тоги, викторианско официално облекло, египетски наметала или дори средновековни доспехи (костюмът зависи от празника и от произхода на обредната дата). След това започват и съответните ритуални дейности, които както знаете са извратени и няма да описвам сега. Тези събития се случват на всяко пролетно и есенно равноденствие, зимното и лятно слънцестоене, нощта преди хелоуин, коледа (което е римското празненство в чест на Сатурн), Нова година, свети Валентин, 15-ти март, всеки петък 13-ти в календарната година и денят на Гай Фоукс (5-ти ноември, което и сюжет на филма „for Vendetta“). Както казах, тези дни имат изцяло различни значения за илюминати и за широката публика.

Точно 13 дни след Имболк, е т.нар. „св. Валентин“, като по този начин в събитието се отпечатва енергията на числото 13, което според някои от степените в масонството е числото на Луцифер и неговия бунт (докато всъщност става дума за извънземни събития и основания – нещо, което не се знае от всички масони).

14 февруари има в основата си римските празници наречени Луперкалии, посветени първоначално на покровителя на вълците Лупрек (Империята Сириус в действие) и чествали плодовитостта. Честванията (които протичали между 14-ти и 15-ти) включвали почитането и на богинята на плодовитостта и сексуалните тайни Венера. Според римската митология тя имала син наречен Купидон, на когото дала силите да предизвиква и разваля любов. Всъщност, 14 февруари бил ден, специално избран за „секс-лотарии“ в езическия Рим. Момичетата записвали имената си на късче хартия и ги пускали в кутия, а момчетата си избирали име на сляпо. Момичето, чието име било изтеглено, ставало сексуален партньор на избралия я по време на празниците. Последните протичали с животински жертвоприношения и бичуване. След като се пренася в жертва коза или куче, кожите им се одират и момчето и момичето ги слагали върху голите си тела. След това момчето подгонвало момичето през целия град в опит да я хване и бичува (илюминати имат подобен ритуал и до днес). Жените доброволно се оставяли на това, защото според вярванията – носило плодовитост.

Всичко това разбира се има още по-дълбок корен, отиващ в древен Вавилон, където се чествал Нин (наричан в библията Нимрод – прототипа на Лупрек). Той не само построил Вавилон, но бил и един от най-прочутите жреци и черни магьосници, а семейството му се води първата окултна фамилия въобще (поне в записаната история). След смъртта му, жена му Семирамида го въздигнала в статус на слънчев бог. В по-късни култури, той станал известен с името Баал, дарителят на живота, богът на огъня, Молох и т.н. След като Семирамида родила син (на 25 декември), тя заявила, че това бил преродения Нимрод. Нарекла го Тамуз и наложила вярването, че това бил обещания син на бога. Семирамида станала медиатора между този „бог“ и народа и обявила, че хората трябва да се молят чрез нея, за да достигнат него. И така, Нимрод се превърнал в бога на слънцето, а Семирамида – небесната кралица – богинята на луната и плодовитостта. Така, вавилонците започнали да почитат троицата – Нимрод, Тамуз (които били едно) и Семирамида. Тамуз се превръща в един от най-ранните прототипи на слънчевия бог умиращ и възкръсващ след 3 дни, най-популярния от които днес е Исус.

Нека обобщим и тотално разбулим окултния камуфлаж около св. Валентин:

– Купидон, син на Венера, е всъщност Тамуз, син на Семирамида

– Венера е подчинена на Юпитер, който е главното божество – Нимрод, който е слънчевият бог във вавилонските мистерии

– Всички тези „божества“ и техните приключения и начин на живот са чествани на 14 февруари чрез оргии и ритуални действия, които на практика са начина на живот и религията на илюминати днес.

Както виждате – сменят се само имената на боговете в различните култури – не и тяхното значение, не и съпровождащите ги ритуали.

Всички ритуали, празници и периодични чествания се случват главно на астрално ниво. Това са глобални церемонии, които чрез колективни символи, начини на поведение (неща, които се очаква да правите на определен ден) и еднотипно съзнание, създават определена честота, към която нещо може да се прикрепи. Именно това е причината да се използват точно определени цветове, символи и пожелания на всеки един празник, които макар и подходящо видоизменени за ползване от съвременното общество – не са се променили от хилядолетия насам. Тези неща не са случайни и са такива, каквито са с цел. Нека поразсъждаваме малко в тази посока, за да може човек освен да вижда – и да разбира.

Символи и ритуали

В днешния мултимедиен свят, където всичко се свежда до контрола над съзнанието на хората, е от ключово значение да се наблюдават символите, цветовете и честотите от които сме заобиколени. Цялото Творение може да бъде сведено до цвят, звук (слово) и геометрична форма. Това са и средствата, с които е създадена вселената. Всеки езотерик трябва да разбере какво грандиозно значение имат тези три компонента за случването във физическата и нефизическата вселена, а познаването и правилното боравене с тези средства – може да доведе до външно и вътрешно богатство. Илюминати знаят това и ползват и трите, като свои основни оръжия за контрол. Те ползват негативната интерпретация за целите си, но вие можете да прилагате благотворната. Точно затова трябва да разбирате пространството около вас и да тълкувате тези символи, цветове и вибрации, за да можете да организирате своя свят по свое желание, а не да оставите потока (в лицето на Тъмната страна) да управлява вас.

Тъй като рептилоидното съзнание контролира този свят, цялата мултимедия промотира цветове с нисък вибрационен праг, които са характерни за енергетиката и мисловните модели на самите рептилии. Познавайки тези цветове, можете да разпознавате прожекциите около вас, да разберете къде сте, от какво сте заобиколени и какво се цели като реакция и поведение у вас. Хора с висок процент рептилоидно ДНК имат в своята енергетика и чакри именно тези цветове, защото се доближават до мисловните модели на рептилиите. Тези цветове са с ниска вибрация и точно затова са промотирани толкова усилено по телевизията и в модата.

И така, рептилиите обичат много ярко червено, зелено (нюанса на зеления лимон), ярко оранжево (хелоуин) – това са цветовете (тези, които ще коментирам сега, иначе има и още) на техните ниски чакри, за разлика от светло червено/оранжево при нас и наситено зелено.

Цветът на сърдечната чакра при хората е нормално, наситено тюркоазено. Когато тази чакра се отвори, развие или когато човек е влюбен искрено, тази чакра става чисто светло розова. Светло розовото е истинският цвят на любовта. Истинският цвят на любовта не е тъмно червеното, както се опитват да ви наложат подсъзнателно чрез розите (червено + зелено) и популярни символ на сърцето. И от какво сме именно залети на св. Валентин? Сърца в дълбоко, кърваво червено, което няма нищо общо с любовта. Това ярко червено което виждате навсякъде в момента по магазините (както и на коледа) означава гняв, раздразнение, болка – колкото по-ярко е, толкова повече тези чувства се интегрират. Ако идентифицирате този цвят с любовта – няма да получите никаква такава; само ще станете по-контролируеми. Определени мисловни модели карат нещата в света да се случват в определена посока и това е безспорна окултна истина. Със завръщането на Империята Орион, тяхната култура, начин на мислене и придружаващите ги символи, цветове и начини на поведение ще бъдат проектирани все повече около вас. И тъй като тази култура със сигурност е от древност по-дълбока от броя на чалга дисковете, то би следвало да й обърнете подобаващото внимание – от древността (чиито ритуали, начин на поведение и символизъм са изцяло просмукани от тези същества) до днес, когато финалът потропва волю-неволю дори на вашата порта.

Ето още нещо интересно. По време на Луперкалиите в чест на богинята, е трябвало да се носи нещо сладко (днешния аналог са бонбоните) и пролетни цветя (неизменни за всеки ритуал и до днес). Идеята за подаряването на бонбони на любимия идва от адренохрома, което е хормон отделян от епифизната жлеза (малка като бонбонче) и предизвиква силни халюцинации. Той се отделя трудно и рядко, в моменти на травма или при жестока смърт придружена от огромен страх. Рептилиите в миналото (когато все още свободно са се показвали пред хората като богове) и днес (при затворени врати по време на ритуали) смятат това за невероятен деликатес, който поглъщат физически (и психически). Този хормон дава на убиеца свръх доза от психична енергия и изстрелва директно извън тялото, подобно на моноатомното злато. Това е и една от причините поради която някои серийни убийци се опияняват от убийствата си и не могат да спрат – понеже чисто енергийно улавят еманацията на този хормон, пристрастяват се към него и постоянно търсят все нова и нова доза. Прекрасно знам как звучи интерпретацията на тези толкова невинни на пръв поглед неща. Това обаче е архетипът, стоящ зад тях. Истината е, че това, което имаме днес, е чисто пресъздаване на този древен ритуал за плодовитост. Интересно е и да се каже, че те са имали символ, който са използвали за тази церемония и това е човешкото сърце (не стилизираната му форма днес). Причината за това е, че сърцето представлява обиталището на всички емоции (защото сърцето е физическия аналог на 4-та чакра).

2heart

 

Някой замисля ли се изобщо какъв е произходът на това сърце? Вие да виждате прилика? Не? Тогава защо и как?! Питайте някой познат – той знае ли? Има ли адекватен отговор или обяснение? Защо всички следваме модела като овце?! Та хората дори не знаят какво подаряват! Никой няма да ви отговори какъв е произходът на символа, колкото и интелигентен да е. Просто защото (колкото и шокиращо да ви се струва), както и самият св. Валентин – никой не може да даде адекватно обяснение откъде произлиза този стилизиран символ! Официално се появява за пръв път през 15 век на картите за игра. Един от най-популярните символи в днешната култура въобще няма логично историческо основание, а хората дори не знаят това!

И защо след като символът няма историческо основание и произход, то трябва да е червено – кой изобщо е решил това? Отговор за това – също няма! Каква е тази конспирация срещу сърцето?

Ето какво. Ярко червеното, освен гореизброените негативи има и един много очевиден смисъл – кръв. Когато подарите плюшено червено сърчице на някой това е символично жертвоприношение – говорих ви за символите по принцип и символите в действията адаптирани към настоящото време. Дори когато не знаете какво правите – то носи своята първоначална вибрация, заради натрупваното с хиляди години подсъзнателно несъзнавано (носите това знание освен на психично и на генетично ниво, защото предците ви са правили същите ритуали). Това важи тройно, особено когато не знаете какво правите – така се прикрепяте директно към честотата на същинския замисъл, без дори да вкарате своя енергиен отпечатък в това намерение (което може да промени енергетиката, но не и символичния замисъл и акт). В миналото (и днес), при жертвоприношение, сърцата били вадени и понякога дори изяждани. Това е магическа форма на контрол над душата (нещо, което може да се прави и с технология). Както казах и по-горе по друг повод – формата на ритуала се променя – не и замисъла и енергетиката зад него. Какво още символизира един такъв подарък? Червеното освен всичко казано е и цветът в енергийната система на човека, отговарящ на 1-ва чакра. Нейните характеристики са чисто физически и те са: оцеляване, материално състояние, семейство, оцеляване и отчасти секс. Тук вече изкристализира илюминатската формула точно по начина, по който те живеят и мислят: „Давам ти сърцето си като жертвоприношение (на определена възраст, децата в илюминатските фамилии са карани от техните програматори да убият техния най-добър приятел (обикновено от противоположния пол) като част от тяхното посвещение), за да можеш да контролираш душата ми. Любовта ни се свежда до физическо оцеляване и съществувание, в нея ние ще се грижим за чисто материалните неща, ще правим секс и ще създаваме потомство.“ Ето това е първоначалния смисъл на любимите ни сърчица, колкото и фантасмагорично да ви звучи. Това е магическа формула, в която всички участват несъзнателно. Подобни модели могат да бъдат открити в почти всичко в съвременното ни общество. Обещах да спомена и няколко други официални предположения за произхода на сърцето.

Ще започна с единственото, което звучи адекватно и то единствено, защото е поставено на фона на шокиращите други изказвания, а именно, широко разпространеното фолклорно вярване във Великобритания и Франция, че 14 февруари дава началото на размножителния период сред птиците, което според много автори е просто отчаян опит да се позамаже истината за Луперкалиите с цел да се запази в масовото въображение, че този ден е отреден на любовта вместо на секса.

Най-популярната теория обаче идва от 7-мо хилядолетие пр. н.е. от Кирен (Либия). Там се отглеждало много рядкото, днес изчезнало растение Silphium, чиито семена били във формата на популярното днес сърце. Растението било толкова важно за живота и икономиката на областта, че те го изобразявали на монетите си. Оттам до нас достига и може би най-ранното изображение на сърцето, каквото го познаваме днес. Интересно е обаче предназначението на тази билка, когато тя е съществувала. Нейната популярност се дължала на това, че… била много мощен контрацептив! От което великите учени заключават, че след като очевидно е била свързана със секса, символът наистина произлиза от това растение! Е, ето какво! Сексът и сърцето не са задължително свързани, а в днешния свят, те не са в 90% от случаите! Ето как платената наука прави аналогията вместо човека подсъзнателно – секс = любов.

Виждате как умишлено ни се набиват асоциации с чисто физически неща свързани със секса. Посланието тук е – сърцето идва от секса. Което в езотеричен превод означава „ти си твоето тяло“. Което е концепция вградена в нас от рептилиите. Комбинирано с червения цвят и всички негови характеристики формулата зад този символ е по-ясна от всякога. А адекватната реакция след това знание е – стойте по-далеч от този символ. Последното нещо на света, което ще донесе той в живота ви е любов, би трябвало да сте го осъзнали досега.

Нека разгледаме още няколко психопатски интерпретации на тема сърце и „любов“. Те ще бъдат от – католицизма:

 

sacredheart

sacred-heart-of-jesus sacred-heart-of-mary

 

 

 

 

 

 

 

 

Ще ви оставя сами да прецените за себе си, каква е рецептата към вече достатъчно зловещ образ на сърцето, ако добавим то да гори в огън, да е обградено от рози, да е пронизано с кинжал и да е обгърнато с трънен венец. Истинска красота. И хората се молят на тези икони и медитират над тях. Дори да погледнем на нещата чисто физически – струва ли ви се добра символика сърцето да е прободено от кинжал, да е обгърнато в пламъци и завързано в трънен венец?

Има ли нужда например да казвам, какво е причинило на сърдечната си чакра това момиче, татуирайки тази формация на гърдите си и с каква енергия се самоимплантира завинаги?

 

sacred_heart_2765318437451

Подобна е и ситуацията с един от най-разпространените символи на празника – „невинното“ „ангелче“ „Купидон“ (разбирай Тамуз/РА) и по-скоро с резултата след него.

Кой реши, че прободено от стрела сърце е хубав символ интерпретиращ, че едва ли не Купидон ти е дал зелена светлина – пробол те е с „любовната си стрела“ и ти си влюбен? Нека задам въпроса по следния начин – какво ще стане ако ви прободат сърцето със стрела? И да – понякога нещата са толкова буквални и очевидни, а извинението е „това има по-дълбок смисъл“. Не, няма. Както и горните символи, ако носите това изображение ще пробиете сърдечната си чакра и ще имате проблеми в тази област – и физически, и емоционално.

Ще завърша секцията за символите и ритуалите с един от основните атрибути на празника – т.нар. „валентинки“ или иначе казано за тези, които сега се раждат – анонимни картички с любовно послание. Най-старата запазена валентинка датира от сравнително късен период – 1415 г. Първите масови валентинки обаче (разбирай напечатани) са от 1840 г. Но защо някой би пратил картичка анонимно? Дали трябва да приемем християнската легенда, че всички празнуваме „разпръскването на любов“, въведено от някакъв монах през 3 век или трябва отново да погледнем по-надълбоко? Личността на подателя е пазена в строга тайна. Картичката сама по себе си е просто носител на волята/желанието на някого към друг човек. Съобщението в такава картичка най-често е в императивен тон, „Бъди моят/а любим/а!“, „Бъди моята любов!“ и тем подобни емоционални катастрофи. Структурата на тези послания обаче е много подобна на често използвани магически формули и амулети, ползвани както в миналото, така и до ден днешен. Не е ясно точно откога датира тази практика, но със сигурност е отпреди 1415, затова имайте предвид, че това доста често са формули, които са обърнати срещу вас (от гледна точка на свободната ви воля).

Обобщения, изводи и съвети

heart-flicker-t-shirt-anti-valentine-shirt_design

Този празник е основен пример за Тъмно програмиране към старите модели, които ще бъдат наложени под нова форма.

Колкото до настоящия ден (14 февруари) – бъдете готови да ви бомбардират отвсякъде с кърваво червено. Което ми напомня да разкрия тайната (замалко да забравя) и да ви кажа каква е истинската символика зад стандартното сърце (това няма къде да го прочетете другаде между другото). Това всъщност са две куки поставени една до друга. Това няма нищо общо със сърцето като негов физически еквивалент. Връзката с него е чисто магическа и символична.

 

400_f_12289246_pdxekmekeca8qwtpolopfcnyiegrzaie

Куките представляват „нанизването“ на душата и използването й като робска сила за постигането на целите на илюминати. Това е основния смисъл, който те влагат в това (наред с другите магически последствия, които описах преди това). Задържането ви в земния план на нещата е основната цел на илюминати. Символът на сърцето, който те сами са въвели (лично за мен неясният произход е 100%-во доказателство за това), е невероятна метафора за техния зъл гений – нещо, което хората с радост приемат, харесват и интегрират, но без да разбират какво всъщност правят. На тези, които вече се подсмихват ще предложа да си направят една бърза равносметка какво е състоянието на отношенията между хората и най-вече в „любовта“. Все повече развод, все повече провали, все повече разбити сърца, все повече трагедии. Това със сигурност е комбинация от множество фактори, но никога не забравяйте, че крайният резултат се формира от качествено натрупване на множество „мънички“ неща. А описаното тук бе едно от тях.

Основното, което трябва да запомните е, че този празник е една огромна атака върху вашата сърдечна чакра. А тя е ключова за цялата ви енергетика по една основна причина (и тук ще отворя една по-голяма необходима скоба). Тя е свръзката между трите долни чакри (свързани) с тялото и трите горни, свързани с Духа. Което означава, че ако имате проблем със сърцето, буквално ще сте разделени на две, което може да предизвика дори ментални проблеми в напреднал етап (има народна приказка, че много хора полудяват от любов, което не е случаен израз). В една здрава система сърдечната ви чакра приема чисто духовната информация на горните чакри (която е събирана и изпращана директно от петата) и я привежда на езика на долните чакри. Тя превежда чисто физическата информация на долните чакри (която е събирана и изпращана директно от 3-тата) в език, който горните 3 чакри могат да разберат.

Обичта и прошката се смятат за най-доброто възможно духовно поведение. Способността да се дава безкористно и състрадателно е смятана за най-върховната функция на сърцето. Със сигурност това са някои от водещите черти на енергията на 4-та чакра. Те са също някои от водещите черти на несвързаните със себе си и пренебрегващите себе си лечители, които не включват водещите черти на останалите шест централни чакри.

Да, обичането на другите е жизнено важно – то е незаменимо. Но такава любов за другите не трябва да бъде използвана като извинение да потискате себе си във взаимоотношенията си с другите. Истинското обичане на другите идва само след като сте се научили да обичате целият си аз – такъв какъвто е. Невъзможността за тази любов е причина за невъзможността за любов с друг човек. И обратно – ако тази любов е налице, вашият личен живот по отношение на някой друг човек ще се организира от само себе си. Тази любов към самите вас не може да процъфти, ако всичката енергия на чакрата се насочи навън. Няма да остане нищо за вас или за жизнената комуникация между Духа и тялото. Енергията на 4-та чакра трябва да бъде вкарана обратно в тялото и да бъде почитана преди да бъде от каквато и да е била полза за истинското обичане на другите.

Един ключов репер за проблеми с 4-та чакра е разделянето на Духа и тялото. Тъй като 4-та чакра съществува в пространството между тялото и Духа, живеенето от сърдечната чакра осигурява разцепване между тялото и Духа. Подобни хора смятат, че или те могат да посрещнат собствените си нужди и да вземат от всеки друг, или те трябва да бъдат абсолютно безкористни и да отдават всяка част от себе си на другите. Ще има само черно и бяло, без никакъв комуникативен сив пласт между тях. Хора, опитващи се да живеят само от 4-та чакра гледат на живота на планетата като „или/или“. Или те живеят в света на тялото и се занимават с его, секс и пари, или живеят в света на Духа, където нямат нужда от нищо и са напълно безкористни.

Противоположното на това е Баланса. Чрез балансирането на енергийната си система вие можете да се научите да обичате и да лекувате по подходящ начин, както можете да се научите да изпитвате емоции, да мислите, да предпазвате, да оцелявате, да комуникирате, да знаете, да давате и да получавате по подходящ начин. Ако се чувствате разделени на две от нуждите на тялото и нуждите на Духа, това е ясен знак, че 4-тата ви чакра не е свободна да извършва нейната роля да бъде посредник и преводач във вашата чакрийна система.

Любовта съществува навсякъде, но човек трябва да вярва в нея преди тя да бъде видяна или почувствана. Една затворена 4-та чакра не вярва в нищо. Ако сърцето и очите са отворени, любовта се появява на необикновени места – в очите на дете, в погледа на съседското куче, в постоянните контакти с даден член на семейството и т.н. Любовта винаги се предоставя свободно за хора, чиито 4-ти чакри са отворени. Изисква се само любовта да бъде използвана върху вас или другите, а не да бъде съхранявана или крита. Любовта изисква 4-та чакра да остане отворена, за да дава и получава. Може да имате много комуникации, включващи любов. Може да имате много въпроси във вас, касаещи любов, лекуване и комуникиране между Духа и тялото, но вие трябва да държите 4-та си чакра здрава и отворена, ако изобщо имате намерението да напреднете. Вашата 4-та отворена чакра не изисква от вас да обичате, лекувате, да се доверявате или да споделяте нищо. Тя трябва да бъде отворена въпреки това, ако имате намерението да живеете пълноценен живот. Ако искате не обичайте и не оставяйте да ви обичат, но си оставете 4-та чакра отворена и здрава.

Един от ключовите знаци за здрава 4-та чакра е едно любящо чувство за хумор относно Аз-а. Здравата 4-та чакра е посветена на инстинктивна грижа за Аз-а; тя разчита на интензивната, физическа, емоционална, интелектуална и предпазваща информация от 3-те чакри на тялото.

Долните 3 чакри съществуват в една атмосфера на опасност и оцеляване по време на по-голяма част от живота им и като такива не получават често възможност да се отпуснат. Здравата 4-та има способността да обработи информацията от тези 3 свръх-бдящи чакри по един начин, който е не толкова спешен и не толкова съсредоточен върху оцеляването. Тя има едно орлово око в сравнение с долните 3 чакри; тя може да се смее на поредната атака, или на по-физически и емоционални болки.

Понякога една световна криза може въобще да не изглежда като криза за Духа. Тя може да изглежда като едно отлично преживяване, от което да се поучи, от което Духа ще израсне. Една 4-та чакра, за която човек се грижи подходящо, създава една красива връзка между тялото и Духа, която после създава едно прекрасно партньорство между емоциите и интелекта.

След като е излекувала и интегрирала целия Аз, една здрава 4-та чакра знае достатъчно как да излекува другите по подходящ, отколкото по един натрапчив начин. Тя знае как да дава, без да раздаде всичко. Всичко това са неща, които трябва да интегрирате, а не просто прочетете.

Надявам се сега разбирате защо сърцето в човека е под такава непрестанна атака от Тъмната страна. Дано това ви помогне във вашето собствено израстване и обикването на самия себе си. Защото помнете – не е нужно да има човек до вас, за да постигнете любовта.

Подарявайте саксия, вместо отрязани цветя 🙂

Подарявайте плодове вместо бонбони 🙂

Ако изобщо посмеете отново да се докоснете до сърце – подарявайте розови, вместо червени.

Отидете и кажете на човека какво чувствате, вместо да му пращате валентинка 🙂

Статията е взета от сайта Паралелна реалност с леки редакции.

 


Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *