Йога за деца от септември 2024

10 858

Йога за деца цели да подкрепи децата в тяхното физическо, умствено и емоционално развитие.

А от септември 2024-та връщаме Йога за деца в графика.

Въведението в света на йога ще стане чрез игрови ситуации, в които са застъпени движение, цвят, звук и форма. Знаем, че в началните години непосредственото въздействие на средата е формиращо за възприятията. В процеса на игра децата ще могат свободно да изследват своите усещания, да ги обогатяват и разширяват.

Позите спомагат физическото укрепване на подрастващите, засилват мускулната им активност, увеличават гъвкавостта на телата им и са предпоставка за добър физически тонус.

 

Дихателните техниките освобождават натрупания в ума стрес, увеличават способността на ума да възприема и асимилира информация. Този момент от програмата ще помогне на учениците по-ефективно да се справят с учебните си задължения.

По време на заниманията децата ще имат възможност да разгърнат творческия си потенциал, да бъдат преки участници в и наблюдатели на един интересен процес.

ПРОГРАМА – Йога за деца 

Йога е един забавен начин за децата да развият важни умения в подкрепяща среда. Целта на йога при децата не е да се направи позата перфектно, а да се подхрани детето, вътрешната му сила и приемането на себе си.

Тази подходяща атмосфера насърчава децата да се отпуснат и да се забавляват, докато междувременно развиват сила, координация, гъвкавост и равновесие, а също и осъзнаване на тялото си, по-добро фокусиране и концентрация, и самочувствие.

В часа по Йога за деца, съществува баланс между спонтанност и структура, така че децата да се научат да се изслушват един друг, както и да изразят себе си творчески. Децата учат най-добре когато се забавляват, а часовете по Йога за деца преплитат история, песен, игри и пози, което дава възможност на децата да учат в многоизмерна среда.

Освен огромните физически и психически ползи, един от основните принципи в йога практиката е уважение и почитане на себе си, на другите, и на нашата околна среда. Йога за деца е холистична практика, с вътрешен и външен фокус. Най-важното е , че е забавно!

Ползите от йога за деца

– Подобрява силата и гъвкавостта

– Увеличава емоционалната сила

– Подхранва творчеството

– Спомага за балансиране на тяло и ум

– Изгражда координация и баланс

– Разширява самоосъзнаването и съзнанието за другите

– Развива самодисциплина и самоконтрол

– Спомага за изграждането на концентрацията

– Укрепва всички телесни системи

– Повишава осъзнаването на дишането

– Учи как да се отпуснем и намалява стреса

– Насърчава състрадание, щедрост и уважение

– Учи как да се намери вътрешен мир

Йога студио 108