Психологически филми

10 625

Психологически филми


plesen

„ДЕЦА КОНСУМАТОРИ“ -“ CONSUMING KIDS“2008Филмът „Деца консуматори“ отчаяно се опитва да хвърли светлина върху действията на безпощадната милиардна пазарна машина, продaваща на децата и родителите им всичко: от нездравословна храна и кървави видеоигри до фалшиви образователни продукти и семейни коли. Филмът се фокусира върху бума на рекламите за деца след дерегулацията на маркетинга в САЩ. Показва как младите създатели на реклами използват най-новите открития в психологията, антропологията и нервно-лигвистичното програмиране (НЛП), за да превърнат американските деца в най-големите консуматори в света. „Деца консуматори“ критикува комерсиализацията на детството, повдигайки сериозни въпроси върху етиката на детския маркетинг и неговото въздействие върху здравето и щастието на децата. Може да го гледате директно тук

ИГРА НА СМЪРТ / Le jeu de la mort (2010) Докъде може да стигне едно реалити шоу? Върху коя тъмна зона на мозъка влияе логиката на една телевизионна игра?Ако руската рулетка от предаването „Live“ изглеждаше досега последния стадий на телевизионното шоу, достигащо границата между живота и смъртта, то „Игра на смърт“ дори прекрачва тази граница. Филмът предлага нещо, невиждано досега: един истински социален експеримент, вдъхновен от прочутия американски психолог Стенли Милграм. Милграм преди половин век изучава механизмите на подчинението при отделния човек, които се задействат, когато той е изправен пред външен авторитет. Филмът е изключително ценен и ни поставя пред множество въпроси, първият от които е: Нашите действия действително ли зависят от собствените ни убеждения или всъщност се подчиняват на властта на авторитетите, пред които сме изправени всекидневно?
КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ СИ МИСЛИМ ЧЕ ЗНАЕМ /WHAT THE BLEEP – DOWN THE RABBIT HOLE 2006 – заглавието е линк към филма с БГ субтитри в youtube
Филм, който дава идея как работи умът ни и как можем да променим себе си, като променим и осъзнаем вътрешния си свят, който е отражение на външния.Едно увлекателно изследване на екзистенциалните теории и философии. Един от онези много редки филми преобръщащи начина ни на мислене. Странен филм, движещ се твърде бързо и понякога повърхностно по темите които засяга, но като цяло е едно голямо приключение в света на квантовата физика и как тя влияе на нашият живот. Кара те да се замислиш над много неща които приемаш като даденост а не би трявало…
ПРОСВЕТЛЕНИТЕ ЧАКРИ – ПЪТЕШЕСТВИЕ В ДУХОВНИЯ СВЯТ /
THE ILLUMINATED CHAKRAS – A Visionary Voyage into Your Inner World
Гледайте в колибка, раздел „човек“ или „духовни учения“.
Е едно хубаво и кратко (30 мин.) филмче, което дава нагледно как функционират чакрите и какви качества притежава всяка чакра и как се проявява. Линка е в колибка, в човек и духовни учения.
ХИПНОЗА / HYPNOSIS 1999. В колибка, раздел човек и загадки.
Eдин филм на Discovery channel за хипнозата, показва колко лесно можем да бъдем подведени и убедени в нещо, методите на внушението, широко използвани – както в древността, така и днес – митът за свободата …
Паяците предизвикват фобии и ужас у милиони хора, но тези страхове могат да се излекуват за един ден. Ана ще бъде подложена на операция без анестезия. Тя е подготвила своето съзнание така, че да не изпитва болка. Боби Джо прекарва 15 години в затвор по обвинение за убийство, докато чрез хипноза не са били предоставени оневиняващи доказателства. Тези изключителни постижения се дължат на талант, заложен в нас – силата на внушението. Тази загадъчна сила, която може да помага и вреди, е феномен, който учените се опитват да изследват – хипнозата.
ТАЙНИТЕ НА УМА / THE SECRETS OF THE MIND
Може ли нещастието на увреждането на мозъка да осветли начина, по който работи нормалният мозък или дори да помогне за решаването на вечните загадки на човешката природа?
Разбирането на човешкия мозък е едно от най-големите предизвикателства пред науката. Д-р Виланюр Рамачандран прави революция в нашето разбиране как работи мозъкът. Той се опитва да разреши някои от най-загадъчните неврологични мистерии, които го водят от болничното легло до границите на науката за мозъка. Един филм който показва колко често умът се заблуждава и играе трикове – и доколко сме зависими от процесите в мозъка ни. Линкът е в колибка, раздел човек.
ВЕЛИКАТА ТАЙНА НА ВОДАТА и продължението на филма
ВЕЛИКАТА ТАЙНА НА ВОДАТА 2
Можете да изтеглите от колибка, загатки
Руски филм за водата, изключително интересен.
Югоизточна Азия, 1956 г. Секретна лаборатория на военния институт за средства за масово унищожение. Тук вече няколко години работят върху бактериологично оръжие от ново поколение. Неговите свойства се обсъждатна многочасово секретно съвещание. Неочаквано то се прекратява и всички участници са откарани в болница с диагноза тежко хранително отравяне. Започва разледване, което попада в задънена улица. Учените не са употребили нищо, освен вода от гарафите на масите. Тествали водата, никакви вредни примеси – състав Н2О. Така и записали в отчета, причина за отравянето е обикновената вода. 20 години по-късно е изказана фантастичната хипотеза, доказваща непредсказуемото поведение на водата – водата има Памет! Резултатите от експериментите, проведени в много държави, показват: Водата възприема и запаметява всяко въздействие, което става около нея. Достатъчно е водата да се докосне до някое вещество, за да „разбере“ свойствата му в паметта си.