Документални филми за здравето и храната

22 208

Документални филми и лекции за храненето и здравето

The Game Changers / Промяна на играта (2018)

Този документален филм е продуциран от Джеймс Камерън, Арнолд Шварценегер,
Джеки Чан, Джокович и Луис Хамилтън! Светът на един UFC боец е обърнат с главата
надолу, когато открива елитна група от световноизвестни спортисти и учени, които
доказват, че всичко, на което знае за протеините, е лъжа. Общо взето е за атлети които
преминават на растителна диета и постигат много по-добри резултати от когато са
консумирали месни продукти!
Директен линк в ю туб

Image result for what the health

What the health – с български субтитри

Филмът за здравето, който здравните институции не биха искали да гледате.
Здравен филм, който здравните организации не искат да видите, филмът показва как Кип Андерсен интервюира лекари и други хора относно диетата и здравето. Андерсен също се опитва да се свърже с представители на различни здравни организации, но се оказва нежелан събеседник. Чрез други интервюта той разглежда предполагаемата връзка между месната, млечната и фармацевтичната промишленост, както и различни здравни организации. Изводът е, че сериозните здравословни проблеми са следствие от консумацията на месо и млечни продукти и съществува конспирация, която да скрие това.
Може да го гледате с БГ субтитри тук  https://www.youtube.com/watch?v=xRMgnylErgw&t=599s

 

Image result for dr michael greger more than a apple a dayПовече от ябълка на ден – Как да се предпазим от болестите

– Уникална, приятна, поднесена интересно  с чувство за хумор за това как да се предпазим от болести и как да живеем и да се храним здравословно. Д-р Майкъл Грегер, Как да се предпазим и излекуваме с растителна диета от бичове на нашето време – множествена склероза, сърдечни заболявания, рак, атеросклероза и дори обикновена настинка.

 

Удивителната истина за млякото проф. Уолтър Файт

Препоръчвам тази лекция на всеки, който се интересува наистина от здравословно хранене и е готов да чуе ИСТИНАТА за млякото, истината за вредата и несъстоятелността на млякото от животни.

Много добра инвестиция на 1 час време – ще ви се  отблагодари с много здраве, мъдрост и разбиране. Кликнете на заглавието за линк към лекцията в you tube.

 

Захарта – горчивата истина

– уникална и много важна лекция на проф. Робърт Лъстинг, калифорнийски университет Сан Франциско – ще ви накара да се замислите за захарта и дали наистина желаете да я употребявате! 1 час, който си заслужава времето.

 

 

Суровоядството – Премахване на диабет за 30 дни (2009)

Как за един месец се лекува „нелечелимият“ според официалната медицина диабет, с едномесечен режим на сурова храна. Гледайте онлайн като кликнете върху заглавието на филма или тук. Филмът проследява забележителния път, който изминава всеки участник и пресъздава медицинските, физическите и емоционалните трансформации, породени от промяната на диетата и начина на живот. Зрителят става свидетел на моменти на тежка борба, подкрепа, и надежда от това, което се разкрива с потресаваща яснота – че начинът на хранене може да противодейства на диабета.

 

Въпреки най-напредналите медицински технологии в света, ние сме по-болни от всякогa. Двама от всеки трима от нас са с наднормено тегло. Има бум на случаите на диабет, дори сред младите.Около половината от нас взимат поне по едно предписано лекарство. Основни медицински операции са се превърнали в рутина, покачвайки разходите за здравеопазване до астрономически равнища. Сърдечни заболявания, рак и инсулт са трите водещи причини в страната, въпреки че всяка година се изразходват милиарди за “борба” с точно тези заболявания. Милиони страдат от множество други дегенеративни заболявания. Възможно ли е да има само едно решение за всички тези проблеми?! Решение толкова изчерпателно и същевременно толкова просто! Филмът изследва дълбокото твърдение, че повечето ако не всички от дегенеративните заболявания които ни мъчат, могат да бъдат овладяни, или дори обратими, чрез отхвърлянето на животински и преработени храни (полуфабрикати).  Филмът е на разположение директно онлайн със субтитри в documentalni.com  тук

„ДЕБЕЛ, БОЛЕН и ПОЧТИ УМРЯЛ“ (Fat, sick and nearly dead)
Реших, че ще е приятно да намеря местенце далеч от магистралата, сред природата, красиво кътче тук в Арканзас и… да приготвя обяда си за Деня на благодарността, който изобщо не съдържа пуешко. Мисля, че по един странен начин съм благодарен, че се разболях, защото ако не се бях разболял, тялото ми не би ме предупредило да намаля темпото и да се възстановявам. Кой знае, ако не бях заболял, може би никога нямаше да го карам по-полека и можеше да съм получил инфаркт и да умра, така че…линк към филма с БГ субтитри тук или заглавието

 

Гари Юрофски за веганствотоЕдна много силна лекция на Гари Юрофски за веганския начин на живот.
Препоръчвам! 1 ч. и 10 мин.

Втора лекция – Въпроси и отговори с Гари Юрофски – 30 мин.

 

Прекрасно зелено, La Belle Verte / The Green Beautiful

Защо ядете трупове на мъртви животни? Защо използвате парчета хартия, без които няма да имате нищо, дори и храна? Защо ядете нездравословна храна? Защо седите всяка вечер, гледайки кутия, която показва хора, говорещи лъжи и замърсяващи съзнанието ви? Защо позволявате да ви водят егоистични хора, интересуващи се само от себе си, парите и властта си? Защо не се вслушваме наистина едни в други, не си говорим? Защо имаме тези йерархии, в които най-глупавите и неспособни управляват, конторлират и експлоатират добрите и способни? Защо вършим неморални неща, само защото някой ни е казал така? Защо непрестанно сме ядосани, загрижени и разочаровани от такива дребни и тривиални неща като драскотина на стъклото на автомобила ни и никога не виждаме, оценяваме и благодарим за прекрасния красив живот, природа и свят, които ни заобикалят и подкрепят? Защо разрушаваме света, отравяме сами себе си, живеем в грозота, подкрепяме богати егоистични хора, които ни експлоатират, продават ни лъжи, тютюн, оръжия; които убиват други хора с парите, който сме принудени да им плащаме като данъци? Линк към филма La Belle Verte

plesenТЕРАПИЯТА ГЕРСОН“ (THE GERSON THERAPY, 2004)Филмът разказва за терапията на д-р Макс Герсон, излекувала хиляди хронично болни по света. Терапията „Герсон“ е метод за лечение на рака. За повече от 60 години тя успява да излекува хиляди пациенти. Разкриват се факти за мощните лечебни ефекти на органичните плодове и зеленчуци. Приемът на сокове не само преобръща развитието на множество дегенеративни заболявания – той спасява животи!Терапията на д-р Герсон не е подходяща само за болните, но и за здравите, които искат до дълбока старост да запазят здравето и менталните си способности. Има и издадена книгата на български. Линк към филма Терапията Герсон
plesen„ИСТИНАТА ЗА МЕСОТО“ (МЕАТ ТHE TRUTH, 2008)Каква е връзката между консумацията и производството на месо и глобалното затопляне? 18 % от глобалните парникови емисии са причинени от промишленото животновъдство, а общото количества от вредните емисии предизвикани от транспорта е 13%. Превозните средства, спортните коли, камионите, корабите, и самолетите добавят взети заедно по-малко парникови емисии от промишленото животновъдство (консумацията на месо). Ако всички американци се откажат от месо за 1 седмица,те биха избегнали 700 мегатона емисии и парникови газове равняващи се на това да бъдат спрени от движение всички коли в САЩ. Заглавието е линк към филма с БГ субтитри.
plesenПЛЕСЕН“ – документален руски филм – изключително интересен.Филм за това, което знаете и много повече за онова, което не знаете за плесента – мразена и обожавана, убиваща и спасяваща, приказно красива, но отблъскваща, тайнствена и вечно жива. Ще научите за ролята й в човешката история, както и в живота на всеки от нас. Нещо повече, по време на снимките е открито средство за борба с най-страшната от плесените – Черната плесен (Аспергилус нигер), известна още като „Проклятието на Тутанкамон“ и смятана за не унищожима. Създателите на „Внимание, храна!“ и „Великата тайна на водата“ и този път са на висотата на професионализма си и ни предлагат поредната среща с непознатото в света около нас.
Мислите, че е достатъчно да изрежете плесенясалата част от продукт и можете спокойно да изядете останалото? Тогава вижте този филм…Може да го свалите от тук
СУПЕР ГОЛЯМ / SUPER SIZE ME 2004
Много интересен филм за смелото изследване на един господин, който се подлага на Макдоналдсова диета за един месец.. и докторите му казват че ако не спре, ще има фатален край… за всички фенове на Макдоналдс :)
Този научно-популярен филм е съвсем различен от тези, които гледаме в ежедневието си, защото касае жизнено важната за нас тема, а именно – здравето. Той ни дава представа за последиците от порочния начин на хранене. Дава отговори на много въпроси за причините и заболяванията на хората във всички възрасти. Показан е експеримент със здрав човек, който се е хранил здравословно и е с добро здраве, започва да се храни в Макдоналдс. След 30 дни е вече със сериозно влошено здраве, с 11 кг. наднормено тегло… Това ни дава сериозни основания да се замислим за световноизвeстната верига за хранене Макдоналдс.
ХРАНА ООД- FOOD Inc. 2008
Още един филм, след който ще гледате на храната си по малко по-различен начин.
В първата си част филмът се фокусира върху индустриалното производство на месо (пилешко, говеждо и свинско), определяйки го като нечовешко и икономически и екологически неустойчиво. Във втората част вниманието се премества върху индустриалното производство на зърнени култури и зеленчуци с акцент върху царевицата и соята. В третата и последна част представя икономическата и правна мощ на основните корпорации от бранша, чиито принципи са осигуряването на евтина, но некачествена храна; масивната употребата на химически продукти като пестициди и торове, които са петролни деривати, както и популяризирането сред населението на нездравословни навици за хранене.
АЮРВЕДА – ИЗКУСТВОТО НА ЖИВОТА / AYURVEDA ART OF BEING-2001- Появила се в Индия, а след това стигнала и до Египет, Гърция, Рим, Тибет, Китай, Русия и Япония, Аюрведа е вероятно най-старата продължаваща да се практикува холистична медицинска система в света – начин да се балансира душевното и физическото здраве. Филмът разкрива тайнствата на човешкия ум и тяло в светлината на Аюрведа: всяка болест е резултат от нарушения баланс на жизнените енергии в човешкото съществуване. Всякя болест се лекува с възстановяване и поддържане на този баланс. “Аюрведа” е пътуване из Индия, но също и пътуване във времето – времето на древните лечителски методи, на племенните начини за изцеляване, но и времето на модерните начини за лекуване. Можете да гледате в колибка – раздел ЧОВЕК или ДУХОВНО РАЗВИТИЕ

ИСТИНАТА ЗА ВИТАМИНИТЕ / THE TRUTH ABOUT THE VITAMINS2004
Линкът е към колибка, в раздел човек, екология и общество.Това е индустрия, в размер 300 милиона паунда годишно, заобиколенa от противоречия. Някои хора твърдят, че в големи дози, дори лекуват болести като рак. Други се боят, че те са опасни.Производството на витамини в Англия е индустрия, която генерира печалба в размер на 300 милиона паунда годишно. Заобиколена е от противоречия. Някои учени твърдят, че в големи дози, дори лекуват болести като рак. Други пък твърдят, че приемането им в големи дози, в някои случаи е вредно – могат да ви разболеят от остеопороза. Така че какви са фактите?
„ГЛАД ЗА ПРОМЯНА“ (HUNGER FOR CHANGE , 2012)Глад за промяна / Hungry for change (2012) Документален филм за постигане на трайно отслабване, изобилие от енергия и жизнено здраве. „Този вдъхновяващ филм, има силата да промени вашето здраве!“„Глад за промяна“ разкрива шокиращи тайни относно диетите, загубата на тегло и хранително-вкусовата промишленост. Възможно ли е наистина храните, които ядем, да ни водят към капана на диетата? Открийте какво ни държи далеч от тялото и здравето, които всъщност заслужаваме, и как да избягаме от капана на диетите завинаги. Интересни интервюта с най-добрите водещи здравни експерти, и с хора, които знаят какво е да си болен с наднормено тегло.