Книги за йога и други Йога студио 108

13 099

Избрани книги за йога

 

„Мистериите на човешкия ум“ Свами Шивананда

Авторът изчерпателно и ясно обяснява природата на ума, различните форми, които той приема, и начините за овладяването му. Книгата прави връзка между източната и западната психология и философия. Обясненията са ясни, а напътствията – практични. Дадени са полезни съвети и упражнения. Ще намерите ценни упътвания за концентрация и медитация, които за кратко време и със сигурност ще доведат до успех. Последните етапи на йога садхана са едни и същи при всичките пътеки и са невъзможни без предварително овладяване на ума.

„12 СТЪПКИ КЪМ СУРОВОЯДСТВОТО“ Виктория Бутенко
Задълбочен анализ на ползите от консумацията на сурови храни. Позовава се на последни научни открития, които допълва с примери от собствения си опит на веган и суровоядец. Бутенко подробно разглежда и зависимостта ни към обработените храни и споделя личната си история с какви трудности се е сблъсквала, следвайки веганския режим на хранене. Помага на читателите да направят прехода от обработени към сурови храни. Тя предлага ценни съвети за формирането и поддържането на новия начин на живот и разглежда физическите, психологическите и духовните измерения на суровоядството.
„ПРАКТИЧНИ УРОЦИ ПО ЙОГА“ Свами Шивананда
Йога е една от шестте философски системи, които съществуват в Индия. Тя е изцяло с практична насоченост. Йога е точна наука, която се базира на неизменните Закони на Природата. Тя е известна на хората от всички страни по света и е почитана с благоговение, тъй като съдържа основния ключ към царството на Мира, Блаженството, Мистериите и Чудесата. Западните философи са намерили утеха и мир в тази Божествена Наука. Самият Исус Христос е бил всъщност Раджа-йогин. Самообладанието е Йога. Спокойствието е Йога. Сръчността в действието е Йога. Контролът на сетивата и ума е Йога. Всяко нещо, чрез което постигаме някакво съвършенство в живота е Йога. Йога е универсална дисциплина, която води до всестранно развитие на тялото, ума и душата.
„ИЗЛЕКУВАЙ СЕ“ Ан Джоунс
Прости стъпки към изцелението на емоциите, ума и душата. Време е да вземем силата си в свои ръце, като поемем пълната отговорност за начина, по който живеем, мислим и оценяваме себе си и другите. Време е да потърсим покоя и щастието вътре в нас, вместо да разчитаме на другите да ни го предоставят. Насочете ума си към онова, което желаете, и слушайки сърцето си, следвайте намерението си ясно и решително. Ще се изумите как ще се преобрази животът Ви. Граници не съществуват!
ХИПНОЗА / HYPNOSIS 1999. В колибка, раздел човек и загадки.
Eдин филм на Discovery channel за хипнозата, показва колко лесно можем да бъдем подведени и убедени в нещо, методите на внушението, широко използвани – както в древността, така и днес – митът за свободата …
Паяците предизвикват фобии и ужас у милиони хора, но тези страхове могат да се излекуват за един ден. Ана ще бъде подложена на операция без анестезия. Тя е подготвила своето съзнание така, че да не изпитва болка. Боби Джо прекарва 15 години в затвор по обвинение за убийство, докато чрез хипноза не са били предоставени оневиняващи доказателства. Тези изключителни постижения се дължат на талант, заложен в нас – силата на внушението. Тази загадъчна сила, която може да помага и вреди, е феномен, който учените се опитват да изследват – хипнозата.
парамахамса йоганандаАвтобиография на един йогин – Парамахамса ЙоганандаMнoгo pядкo мъдpeц oт pанга на Паpамаxанcа Йoгананда oпиcва coбcтвeнopъчнo cвoитe житeйcки пpeживявания. Oткpoвeнията на дeтcтвoтo, пoceщeниeтo на cвeтци и учитeли в Индия, гoдинитe на oбучeниe, кoeтo пoлучава в ашpама на cвoя гуpу, дългo пазeнoтo в тайна учeниe за Самopeализация: вcичкo тoва cтава дocтъпнo за читатeля. Пocлeдoватeли на най-pазлични peлигиoзни тpадиции пpизнават, чe „Aвтoбиoгpафия на eдин йoгин“ e шeдьoвъp на дуxoвната литepатуpа. Heзавиcимo oт цялата cи дълбoчина, книгата e пълна c мeк xумop, живи иcтopии и здpав пpактичecки pазум
Свами РамаЖивот сред хималайските учители – Свами РамаЕдин от нaй-великите учители нa Xимaлaите, Cвaми Paмa е оcновaтелят нa Xимaлaйcкия инcтитут. Pоден в Индия, той учи в Индия и Европa и получaвa дуxовното cи обучение в xимaлaйcките пещери и мaнacтири и в Tибет. Нaй-извеcтнaтa му творбa „Живот cред xимaлaйcките учители“, рaзкривa множеcтво cтрaни нa този изключителен aдепт и илюcтрирa въплъщaвaнето нa живaтa трaдиция нa Изтокa.
ЧакритеЧакрите – колелата на живота – Енодия ДжудитТази книга представлява ръководство за достъп и опериране с вътрешните механизми, които движат нашия живот. Написана в практичен и достъпен стил, тя ще ви поведе на едно пътуване из различните аспекти на собственото ви съзнание – от телесните инстинкти за оцеляване до функционирането на най-дълбоките ви мисли.
Четирите споразумения Дон Мигел Руис ТОЛТЕКСКА КНИГА НА МЪДРОСТТА – БЪДИ БЕЗГРЕШЕН В СЛОВОТО СИ Говори честно. Казвай само каквото мислиш. Избягвай да използваш словото, за да се самоохулваш или да сплетничиш за другите. Насочи силата на словото си към истината и любовта.НЕ ПРИЕМАЙ НИЩО ЛИЧНО Хората не правят нищо заради теб. Казаното и стореното от тях е проекция на собствената им реалност, на собствения им сън. Когато имаш имунитет срещу мненията и действията на другите, няма да ставаш жертва на ненужно страдание. НЕ ПРАВИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ Намери смелост да задаваш въпроси и да изразяваш желанията си. Общувай с другите възможно най-ясно, за да избегнеш недоразумения, тъга и нещастия. ВИНАГИ ПРАВИ НАЙ-ДОБРОТО, НА КОЕТО СИ СПОСОБЕН Най-доброто, на което си способен, ще се променя постоянно, ще бъде различно, когато си здрав и когато си болен. При всички обстоятелства просто давай най-доброто от себе си и няма да се самоосъждаш, самобичуваш и съжаляваш.
Умението да обичаш Дон Мигел Руис ТОЛТЕКСКА КНИГА НА МЪДРОСТТА – разглежда подхранваните от страха убеждения и предположения, които ни пречат да обичаме и водят до страдание и нещастие във връзките ни. Като използва проницателни истории, за да вдъхне живот на посланието си, Руис ни учи как да излекуваме емоционалните си рани, да си върнем свободата и радостта, които ни се полагат по рождение.“Щастието не идва отвън. То идва от любовта, която извира от самите вас. Да осъзнаете, че никой друг не може да ви направи щастливи и че щастието е резултат от вашата любов, това се превръща в най-великото изкуство на толтеките – умението да обичаш.“ „УМЕНИЕТО ДА ОБИЧАШ“ включва: – защо „опитомяването“ и „представата за съвършенство“ водят до самоотхвърляне – борбата за контрол, която бавно унищожава повечето връзки – защо търсим любов от другите и как да открием любовта в самите себе си
– как най-сетне да приемем себе си и другите и да простим.
Гласът на знанието ТОЛТЕКСКА КНИГА НА МЪДРОСТТА – Дон Мигел Руис, Джанет Милс Единственият начин да прекратим емоционалното си страдание и да възвърнем радостта от живота е да престанем да вярваме в лъжи – главно лъжи за себе си… Въз основа на древната толтекска мъдрост тази вдъхновяваща книга ни показва как да възстановим вярата в истината и да се върнем към собствения си здрав разум. Дон Мигел Руис променя начина, по който възприемаме себе си и другите. Така се отваря вратата към една реалност, която сме възприемали, когато сме били невръстни деца – реалността на истината, любовта и радостта.
selestinskoСЕЛЕСТИНСКОТО ПРОРОЧЕСТВО – Джейм РедфийлдИмали ли сте чувството, че животът ви има по-дълбок смисъл? Понякога най-вълшебното пътуване е вътре в самите нас. „Селестинското пророчество” разкрива тайни, които вече променят нашия свят. Вековната мъдрост, скрита в древен перуански ръкопис, ни помага да разберем всичко, което ни се случва в живота… и да предвидим това, което би ни се случило в бъдеще. Книгата се появява в момент, когато светът изпитва дълбока необходимост да чуе думите й. Деветте пророчества, разкриващи се едно след друго, ще ви въвлекат в завладяващ свят от приключения и откривателство и ще ви напътстват в едно просветляващо душата пътешествие.
ДЕСЕТОТО ОТКРОВЕНИЕ НА СЕЛЕСТИНСКОТО ПРОРОЧЕСТВО – Джеймс Редфийлд „Човек идва на тази земя винаги с добро призвание и то трябва да бъде извадено от забравата. Отговорността на всеки от нас е да предаде тази идея на другите. Така ние израстваме и едно ново съзнание обгръща планетата. За да не живеем в страх и човешката култура да не се разпадне, трябва да прокараме чост между световете и да се пробудим.“ (Джеймс Редфийлд)
ТАЙНАТА НА ШАМБАЛА – Джеймс РедфийлдВ отдалечените, заснежени планини близо до Тибет се намира общност, наречена Шамбала, която дълго време е била смятана за мит. Тук, на това място, съществува познание, което е било пазено в тайна векове наред, и се крие откровение, което може да има дълбоко въздействие върху начина на живот на всеки от нас. Вашето търсене на Шамбала започва с думите на едно дете и видението на стар приятел. Това ще ви отведе в Катманду, Непал, Ласа и Тибет. Там ще се срещнете с тайна тибетска общност, която е запазила мистични легенди и където се разкрива изумителната реалност на човешката молитвена енергия – нашата неразвита способност да увеличаваме синхронността в живота си и да влияем върху онова, което ще се случи в бъдеще с нас.
probujdaneСъс „Селестинското пробуждане” Джеймс Редфийлд ни помага да изследваме нашата уникална мисия на тази планета. Като показва как човек възприема синхронните явления, той дава примери от собствения си опит, за да изясни по какъв начин мистичните случайности в нашия живот ни водят към осъществяване на съдбовното ни предопределение. Вдъхновяваща и просветителска, „Селестниското пробуждане” е прекрасен и мъдър справочник по пътя на разширяването на нашето съзнание и съграждането на истински щастлив свят. „Нещо ценно за себе си ще намери всеки, прочел тази прекрасна книга.” Тълса Уърлд
БОГ И РАЗВИВАЩАТА СЕ ВСЕЛЕНА – Джеймс Редфийлд Написана с проникновението на „Селестинското пророчество“ и представляваща уникален опит за сравняване на глобални възгледи за развитието на човечеството, това е книга, която разширява нашите познания за възможностите за развитие на личността и показва как всеки може да влее своя изключителен опит в общия поток на усъвършенстване и да участва активно в развитието на света.
ЙОГА И АЮРВЕДА – Дейвид Фроли Дори и в индийската литература липсва подобно задълбочено проследяване на взаимоотношенията между Йога и Аюрведа и затова книгата веднага беше преиздадена в Индия. Йога и Аюрведа е без съмнение най-доброто ръководство в тази област, написано от западен автор – най-задълбочената в теоретично и най-полезната в практическо отношение книга.
свами шивамуртиЙОГА – В търсене на отговори – Свами Шивамурти Сарасвати Тази книга е сборник от разговори между един духовен учител, нейните последователи и всички, които се интересуват от изкуството на истинския живот.Сред основните теми в книгата са: Препядствията в живота, как да ги преодоляваме, чакрите, как да се справяме с отрицателните емоции, гнева, ревността, агресивността и вината, спокоен ум, тайната на щастието, духовния учител и човешкото духовно развитие, ашрам.