Окултните корени на великден

991

 Окултните корени на великден – с леки съкращения.

Линк към оригиналната статия в сайта на Издателство Паралелна реалност
Написано от H.

Ще разгледам една нелепост от религиозен тип. Жалостта този път е животновъдска, с фермерски характеристики, защото нейни символи са зайци, пилци, кокошки, яйца, агънца и други познати ни герои от животинския свят на приказния горски ареал 🙂 На български този ден се нарича „великден“.

В действителност, същността на този ден е толкова окултна и дотолкова няма нищо общо с каквото и да е християнско.

Основна постановка, предистория, произход и символи

Дори на малките деца, които тепърва започват да откриват планетата е ясно, че празникът, който днес наричате „великден“ съществува дълго преди каквото и да е християнско. Това не се отрича дори от църквата, тъй че няма смисъл изобщо да тръгвате на антитеза. Всъщност, знаете ли, че в библията няма нищо, което да оторизира или потвърждава празнуването на тази традиция? Нещо повече. В библията не се споменават нито великденски яйца, нито кошници, нито малки пухкави зайчета, нито дори… великденски пости! Всичко изброено дотук е част от вавилонските мистерии и няма нищо общо с християнството, по какъвто и да е начин.

Великден има своя корен в окултния календар, който е разделен на 4 периода от по 13 седмици (4 х 13 = 52, което е 1 пълна година). Защо 13?
В окултната система, 6 = човек, 7 = на божествено съвършенство или бог, а 13 = бунтът срещу висшата власт и поквара (6 + 7 = 13). Тъй че в сатанинския свят числото 13 е символ на човека, който е постигнал божествено съвършенство и просветление независимо от Източника.
Великден се пада във втората порция от 13 седмици, която започва от пролетното равноденствие (приблизително 20-22 март). 21 март е една от нощите, в които илюминати принасят човешко жертвоприношение.
Великден е първата неделя след първото пълнолуние след пролетното равноденствие. Това е традиция, която чества завръщането на Семирамида в нейното ново превъплъщение на пролетна богиня.

Да започнем обаче отначало

Нимрод и Семирамида са едни от окултните фигури в световната история, чиито имена са различни в различните култури. Това са все същите фигури, ритуалите, които се извършват в тяхно име са същите, просто имената са различни, заради спецификите на различните народи.

Вавилонската богиня Ищар е тази, на която бива кръстена великден. На английски великден е „Easter“ (произнася се Ийстър) и сами можете да направите фонетичната връзка с „Ищар“ (даже на вавилноски „Ищар“ се произнася точно по този начин – „Ийстър“). Всъщност Ищар е просто друго име на Семирамида, жена на Нимрод – истинския създател на Вавилон и черен магьосник. Семирамида създава легендата, че Нимрод всъщност е бил нейния божествен син, който тя родила чрез непорочно зачатие. Семирамида се счита за съ-създател на всички окултни религии наред с Нимрод.
Ийстър, денят на Ищар, е празнуван от множество култури и религии по Земята. Нейни други лица в човешките култури са:

1. Вавилон – Ищар (Ийстър – Ishtar/easter), също наричана „лунната богиня“
2. Католицизъм – Дева Мария
3. Египет – Изида
4. Множество езически религии – Диана
5. Етруски – Нутрия
6. Гърция – Афродита
7. Индуизъм – Деваки (майката на Кришна)
8. Рим – Венера

и т.н…

Когато Нимрод бил убит, тялото му била разкъсано на парчета и разпратено в различни части на неговото кралство. Семирамида събрала всички негови части, освен една. Неговият пенис. Семирамида казала, че не може да върне Нимрод към живот без липсващия орган и казала на народа си, че Нимрод се възнесъл на Слънцето и вече ще бъде наричан Баал – Слънчевия бог. И така, Нимрод станал бого-човек, а Семерамида – негова жена и майка – станала кралица на Вавилон.
Кралицата казала също така, че Баал ще присъства на земята под формата на пламък в светилника или лампата, които трябва да бъдат използвани при поклонение. Скоро Ищар забременяла и казала, че заченала от слънчевите лъчи на Баал. Синът си тя нарекла Тамуз.
Тамуз бил изключително привлечен от зайците и по тази причина те станали свещени в древната религия, защото хората вярвали, че Тамуз е син на Слънчевия бог Баал.
Тамуз, както предполагаемия си баща, станал ловец. Един ден Тамуз бил убит от диво прасе. Тогава той бил на 40 години. Ищар казала на хората, че сега Тамуз се възнесъл при своя баща и че те двамата ще бъдат със своите поклонници чрез свещения пламък на маслените лампи под формата на Баща, Син и Свети Дух. Ищар била почитана като девица и Майката на Господа и Небесата. Свещите представляват слънчевия бог Нимрод. Окултистите по света обожават и използват свещи в техните ритуали и церемонии. Също така, употребяват различни цветове свещи, за да канализират различни замисли и енергии. Широкото използване на свещи обикновено е МНОГО добър индикатор, че службата е езическа, без значение как изглеждат нещата на повърхността. Ето защо на великден целият град свети от хора носещи свещи, ето защо всяка година православния свят получава своя ритуален огън от Йерусалим (вероятно пален от същите астрални същности, обслужвали древен Вавилон или просто от някой лешпер със запалка), ето защо палите свещи в църквата по принцип и изобщо!
Семирамида също така обявила 40 дневен период на траур всяка година в чест на смъртта на Тамуз. Всеки ден се равнявал на една година от земния живот на Тамуз. През това време, месото било забранено. След минаването на постите те трябвало да ядат свинско, за да накажат по този начин виновника за смъртта на Тамуз. Ето защо, на запад днес (на великден) се консумира т. нар. „easter ham“ или „великденска шунка“, която е задължителна за трапезата.

(В православната традиция се яде агнешко, което е по други причини, които ще обясня по-късно.)
Освен всичко друго, поклонниците във Вавилон трябвало да медитират над мистериите свързани с Баал и Тамуз и да рисуват знака „Т“ на гърдите си (за Тамуз), което по-късно става основа на кръста. Те правили и свещени питки с този знак отгоре й. Всяка година, на първата неделя след първото пълнолуние след пролетното равноденствие, било вдигано празненство.
Първата година след смъртта на Семирамида, тя слязла от Луната в гигантско многоцветно яйце, което се приземило в река Ефрат (извънземна препратка, както трябва да ви е ясно от самото начало). Това станало в първото пълнолуние след пролетното равноденствие. Тя се появила в своята реинкарнирана форма като пролетна богиня. Както казах, Семирамида била известна като Ищар, което на вавилонски се произнася еднакво с Ийстър (великден), а нейното лунно яйце, станало известно като easter egg – яйцето на Ищар – великденското яйце. Точно по тази причина днес се боядисват яйца на великден.
Вавилонската легенда казва, че всеки път на този ден, Ищар пада от небето с яйце.
Поради своята плодовитост Семирамида била възприета за богиня на плодовитостта и плодородието.

 Типично изобразяване на богинята Диана (Семирамида/Ищар).

Множеството й гърди са умишлен похват, за да се илюстрира нейната абнормална, божествена плодовитост.

Великден станал неин празник – деня на плодовитостта. На този ден, в онези времена, освен всичко друго, се извършвали масови оргии в чест на пролетта и възраждането. Така че, когато празнувате великден, вие всъщност празнувате древен вавилонски култ на сексуалността и плодовитостта. Яйцето също е свързано в този ред на мисли, защото то е символа на раждането на нещо ново – нова енергия резултат от събирането на две други енергии (сексуален акт). Яйцето освен това е символ на междупространствено пътуване или взаимовръзка. Не забравяйте, че новата „версия“ на Ищар слиза на Земята в яйце, което е много подходяща и неслучайна форма. Някои езотерични източници например казват, че вселената има форма на яйце (нещо, което добавя изцяло ново измерение в символиката на цялата история, но няма да говоря сега за това, за да не се оплитаме и отклоняваме допълнително).
И до ден днешен, на запад съществува традиция, при която хората скриват великденски яйца из природата/къщата и оставят децата да ги търсят. Това се нарича „лов на великденски яйца“. В средните векове яйцата често били боядисвани в червено и символизирали кръвта на христос (колко приятно и предразполагащо за консумация и въобще радост!). В днешни времена на великден в САЩ се крият над 1 милиард боядисани яйца в паркове, задни дворове, дори и на поляната пред Белия дом.
Тази (днес) игра произхожда от вярването, че ако намерите яйце на богинята, докато тя се „преражда“, то тя ще благослови щастливеца. И понеже това бил радостен и пъстър пролетен празник, яйцата били боядисвани с ярки пролетни цветове.

Няколко други източника ни казват, че днешния великден (easter) има корени от по-скорошни времена, което разбира се, макар и да е изпълнено с езотерична жалост твърдение, си заслужава да бъде разгледано, тъй като вкарва някои допълнителни нюанси към цялата картина, които в крайна сметка са правдиви. И макар и по-нови в сравнение с вавилонските мистерии, тези култове са доста по-стари от нелепото християнство, което просто е откраднало оттук-оттам и е сътворило миш-маш, в който църквата вече сама започва да се обърква. Така или иначе, това което предстои да бъде описано прави нов прочит на мита за Семирамида и нищо повече.

И така. Английският средновековен историк Беде (673-735 г.) смята, че англосаксонското название на великден (еaster), произлиза от древната предгерманска тевтонска митология. Eostre (на български Остара) е англосаксонска богиня на пролетта и на нея е посветен месец април, а тържествата в нейна чест са организирани по време на пролетното равноденствие. В желанието си да направят християнството по-приемливо за езичниците, англосаксонските християни започват да използват за великден названието „ийстър“, тъй като християнският празник по „случайност“ съвпада с древното празнуване на настъпващата пролет (шокиращо).

Image result for eostre2

Остара

Интересен факт е, че от името на богинята „Еостре“ произхожда и името на хормона „естроген“. Естрогените при женските индивиди се синтезират от фоликулните клетки в яйчниците. Със съзряването на фоликула те постепенно се натрупват във фоликулната течност. При настъпване на овулация тяхното ниво в кръвта рязко се покачва – това е така нареченият естрогенен пик, който стимулира половата активност и търсенето на сексуален партньор при женските индивиди. Т.е. плодородието и секса отново са водещи в цялата концепция, както при св. валентин и няма почти нищо отвъд това.

Обратно към темата:

Тевтонският мит за Остара разказва как един зимен ден, тя се разхождала из гората и намерила умираща от студ и глад птичка. Богинята превърнала птичката в заек (любимото й животно), защото те имат топла козина и могат да намерят храна много по-лесно от която и да е птица. И така, нашият заек преживял зимата и когато пролетта дошла, животното започнало да снася яйца, защото някога било птица. Заекът започнал да украсява яйцата оставяйки ги като дарове на Остара в знак на благодарност. Това е легендата, която е в основата на всички сладки сцени, които ви заливат по това време на годината – заек, който мъти цветни яйца.
И все пак. Какво по дяволите общо има някакъв си заек с мъките на Христос на кръста и какво е мястото на малкото пухкаво клепоушче на празник като „възкресението“?
Ето какво. Смятало се, че тотемът на богинята – лунният заек щял да снесе яйца за добрите деца. Заекът на Еостре била формата, която келтите визуализирали на повърхността на пълната Луна (защото Семирамида е лунна богиня).
Както многократно бе казано, Ийстър/Ищар/Остара била богинята на плодородието. Тъй като заекът е създанието, което се възпроизвежда най-бързо в природата, той символизира сексуалният акт и похотта. Точно по тази причина, заекът се смята за сексуален символ. Ето защо символа на Playboy е заек, ето защо жената да се прави на зайче с ушички е смятано за секси, ето защо днес имаме т.нар. white rabbit programming по проекта Монарх (отделна тема), ето защо в „Алиса в страната на чудесата“ имате заек скачащ в дупка (вагина), ето защо в „Матрицата“ пътешествието на Нео започва след думите „follow the white rabbit“, който на практика е татуировка (imprint) на рамото на момиче (sex slave). Защото заекът е древен архетип за секс.
Яйцето от своя страна, както казах символизира раждане и обновление. Заедно двете, великденския заек и яйцата символизират сексуалният акт и резултата от него. Което ми напомня…
Чукането с яйца. Циниците винаги използват случая да вземат яйцето в ръце и да кажат с усмивка „хайде да се чукаме“ като сексуалната конотация е повече от очевидна. Бедните селяци не знаят колко са близо до истината. Всъщност, предвид че целия великден е един сексуален празник на плодородието, с времето чукането с яйца е заместило истинското чукане – демек оргиите, които са се извършвали навремето. Днес това не е социално приемливо (макар да идват времена в които развратът ще стигне вавилонски размери) и затова символизираме този древен процес чрез яйцата – символа на плодородието и нейната богиня. Помислете си другия път преди да се чукате с яйца на великден.

Други езически традиции, които са свързани с честването на този празник и са част от нашето модерно празнуване на деня, са великденските дарове на Небесната Кралица (състоящи се в откъснати свежи цветя, горещи козунаци декорирани с кръстове и кексчета във формата на звездички). Друга наследена традиция са новите дрехи за празника (също много разпространено на запад). Езическите жреци са носили нови бели дрехи и роби на този празник, а весталките – бели роби плюс бели малки шапчици. Извършвали се обряди при изгрев слънце, за да се чества символично тазгодишното очакване на яйцето на богинята от небето – реинкарнацията на пролетната богиня.

Така или иначе, от Вавилон тези окултни практики се разпространили в Египет, Азия, Европа, Северна и Южна Америка – навсякъде по света и впоследствие били включени и в християнската традиция.

Ето един пример и от египетските мистерии за това как се копира вавилонската древна практика.

Когато Озирис (Нимрод) бил разкъсан на многобройни части и го разхвърляли по всички страни на света, Изида (Семирамида) сама тръгнала да събира тези части. Успяла да събере всичко, освен половите органи, които били погълнати от крокодил – зъл дух, обитаващ Нил.
За събрания на части и съживения си с магия мъж, Изида заповядала да се изработи изкуствен златен лингам – това е фалосът, животворящата сила на която трябвало да възвръщат ежегодните човешки жертвоприношения. Всяка година на великден, поредният, специално избран, отшелник в разгара на култовото действие, пред очите на оглупялата тълпа, сам си отрязвал пишката и я хвърлял на олтара на Изида!
С времето този ритуал започнал да предизвиква чувство на омерзение у народа и свещенослужителите пред олтара на Изида го трансформирали в жертвоприношение на отъждествени фалоси от тесто – това, което в днешно време в църквата наричат козунаци. Съответно намазването с белтък на козунака отгоре и украсените кокоши яйца довършват цялата картина. Можете да кажете на бабичките в църковния двор дъвчещи сладкия хляб с изкуствените си ченета, че това са пишки от тесто. Едва ли ще ви разберат, но поне ще сте опитали :))

Въпреки че християните виждат в кръстосаните козуначни хлябове символ на разпъването на Христос на кръста, те всъщност произхождат от англосаксонците, които приготвяли кръстосани хлябове в чест на Остара. Тези кръстове представлявали четвъртините на луната и връзката със земята. Козунакът като такъв е приготвен за първи път във Франция през 7 в. Днес, самият аз станах свидетел, как се „плете“ козунак по кръстовиден модел, което е пагубна енергийна матрица, която после поглъщате и допускате доброволно в енергетиката си. Удивих се докъде стигат нещата и под колко невинна форма те са се запазили до днес. За това imprint-ване обаче – по-късно.

Пасха се нарича мащабният модел на египетската пирамида от извара, с което конкретно се посочва главния символ на местността, където се е зародил този езически култ – кула под формата на пирамида/конус/зикурат известна днес като „вавилонската кула“.

Както и сами знаете, по-голямата част от населението на Земята тогава е било локализирано точно в тази област (в земите на днешен Ирак) и повечето от тях участвали в окултните практики на религията на Нимрод и Семирамида. Странно или не, това е и първата концепция и опит за едно световно правителство и една световна религия изобщо на Земята. Точно затова ще чувате много често, че илюминати искат да възродят стария Вавилон. Точно по тази причина и централата на Европеския Съюз днес има формата на вавилонската кула.

С поклонението на мъжкото начало езичниците започнали да отбелязват настъпването на пролетта. Във всички тези празници на пролетта у различните народи присъствали същите символи на мъжкото начало: козунаци и яйца. Защо празник, който в оригинал е представлявал култ към богинята и плодородието (разбирай Кралицата на Орион) впоследствие се измества към мъжка фигура. Очевидно, в даден момент е имало размествания по дъската.)

Image result for 795px-bruegel-tower-of-babelПразникът се провежда всяка година с участието на голямо количество хора. Ежегодното участие в този магически култ е все едно, да слепиш от целия свят восъчна кукла и всяка година да я изгаряш. Същият магически ритуал.
Да принасяш в жертва хора сега е сложно. Но каква е разликата, в какъв вид ще бъде жертвата? Тя винаги е символ, а не толкова физическа манифестация (която също не е без значение). На великден в качеството на жертва е козунакът с определена форма, с бял връх.
Ако е много сложно да се откажете от традицията, можете просто да правите козунаци без да им придавате особена форма.
Получава се че в продължение на векове човечеството участва в един и същ магически ритуал, за който, винаги се плаща със собствената енергетика, респективно – и със собственото благополучие – това е първият момент.
Причината е в това, че великден – като древен магически обред на жертвоприношение и оргии – предизвиква нарушение на общата енергетика на човечеството.
Трябва да се отнасяте към всичко спокойно: да не се страхувате, да не натрапвате мнението си на другите, ако те не желаят да ви слушат. Решете за себе си, че вие в този ритуал не участвате и се старайте да не се поддавате на провокации. Когато разбирате, как работи Системата, но не действате заедно с нея, а вашето обкръжение не разбира това – може да очаквате опит за вампиризъм: да ви досадят, ядосат, пробият енергийно.
Старайте се в този момент да бъдете снизходителни към хората. Ако може, обяснете на човека същността на процеса, ако не – не си струва да натрапвате информация, за която човекът не е готов. Всеки има право да е толкова луд, колкото иска. Ако вътрешно сте заявили, че нямате никакво отношение към това и разбирате как работи всичко, обредът вече не ви действа. Именно затова знанието е толкова важно. Защото в много случаи то е енергийна независимост.

Църковна жалост

Прилагам откъс от статия на православен свещеник в интернет. Коментарите в скобите са мои:

„Боядисването на яйца на Великден не е окултна практика, а част от символиките на църквата (мхм). Това каза пред радио „Фокус“ – Сливен отец Силвестър от сливенския храм „Света София“. Свещеникът разказа, че на Велики четвъртък боядисваме яйца, за да си припомним едно чудо, което се е случило при император Тиберий със Света Мария Магдалена. „След Възкресението, Мария Магдалена сутринта е приета при императора и до него имало поднос с варени яйца (на патрициите сутрин предлагали варени яйца). Когато Мария Магдалина му благовестила за Христос и Неговото възкресение и спасението на света, Тиберий попитал „Как ще ми докажеш това чудо?“ (много резонен въпрос – то си е недоказуемо) Когато изрекъл тези думи, яйцата, които били до него, почервенели. Всъщност ние боядисваме яйцата, за да покажем чудото, което Света Мария Магдалина е направила пред Тиберий“, разказа отец Силвестър. Той разясни и символиката на боренето с яйца, свързана с гроба на Спасителя (това ще е интересно). По думите му обаче, символичният кръст, който бабите правят по челата на децата с първото боядисано червено яйце не е християнска практика (ха така). Не е православна традиция и великденският заек (не може да бъде! Заекът не е християнски?!).“

Можете да видите как църквата всячески се опитва да насажда, как въпреки простата очевидност, че тя копира езически празници, идеята, че тя е независим откривател и иноватор в поле, което отдавна е покорено от други структури. Нека ти задам един прост въпрос отче Силвестър (никаква ирония не влагам). Ти и аз сме автомонтьори и работим заедно. Ти измисляш уникален начин за профилактика на цялата система на колата и го патентоваш. След 3 години на мен ми „хрумва“ абсолютно същото нещо и го изкарвам моя независима идея. Да, признавам, твоето съществува преди моето и двете са едни и същи, но все пак моето е различно и аз искам да си го продавам (разбирай пропагандирам).

Кой в случая е мизерник? Разбира се, че аз. Но не, това вашето е различно нали? Вие чествате именно Тиберий, не Ищар. Защо някой просто не излезе и не признае, че институцията ви е пълна с жал, човешка нищета и мъка? Толкова ще ви олекне! Такъв товар всички тези векове носите! Само помислете!
Нещо повече. За ужас на много християни, ако има истински великден, той трябва да бъде на еврейския празник пасха, когато фактически митологичната фигура на Исус бива разпната.
Всяка година тази дата е била на различен ден от седмицата. Христос възкръсва на 3-тия ден след това. Писанията свидетелстват, че тогава е било първият ден на седмицата, т.е. неделя. Но всяка следваща година пасхата е била в различен ден от седмицата.
Някои смятат, че великден и еврейската пасха са едно и също нещо. Това също не е така. Великден може да бъде, както на три седмици „разстояние“ от пасха, така и да съвпадне с нея. Това се дължи на факта, че езическия празник винаги е фиксиран да бъде първата неделя след първото пълнолуние след пролетното равноденствие. Истинската пасха и езическия великден понякога съвпадат, но обикновено са на доста голямо разстояние един от друг.
И друго – ако е различен ден от седмицата, тогава защо всяка година се избира да бъде винаги в неделя? И защо проповедите на този ден винаги са на една и съща тема? Нима християнския бог се съобразява с човешките празници?

Други църковни измишльотини

Че червеното яйце символизира кръвта на Христос. И с него се правят кръстове на челата на децата.

Кръстът е символ на робството, да не говорим, че самата му неправилна форма, чисто енергийно създава огромни пробиви в полето на човек (за разлика от индианския кръст с равни страни, който усилва полето). Червеното от своя страна символизира физическия свят и ниските човешки страсти. Нека помислим какво послание изпраща червен християнски кръст. Закотвяне в грубите физически планове и робство. И това на едно дете. Чудесен старт. Това е ритуал за белязване от нисшия астрал.

Жертвоприношението на агне

Защо винаги се коли и яде агне на великден? Защо „светлата“ християнска религия продължава да подкрепя тези древни езически жертвоприношения?
Агнето е друг символ на великден в Централна и Източна Европа. То представя Исус и се свързва с неговата смърт, тъй като е принесено в жертва в деня на възкресението. Християнската традиция представя спасителя си като „божи агнец“. В много домове традицията повелява да се яде агнешко на първия ден след 40-дневния пост (в чест на Тамуз). Какво символизира всичко това? Ритуално поглъщане на плътта на Исус. Аз самият не виждам никаква светлина. Вие виждате ли я? Това е ритуал, нямащ нищо общо с проповядваното в новия завет.

„Христос воскресе!

Ако Исус е умрял в петък през нощта и е възкръснал след 3 дни, тогава защо възкресението е празнувано в неделя, само 2 дни по-късно? Въпрос за 1 милион евро, на който църквата няма отговор :Р След това ги питайте откъде идват боядисаните яйца и зайците 🙂

По-дълбок езотеричен поглед над случващото се

Всеки един изкуствено създаден празник е възможност вашето програмиране да бъде подхранено, разширено и по-дълбоко imprint-нато.
Както вече съм казвал и преди, всички тези празници са магически ритуали с произход много по-древен, отколкото можем да си представим. Наглед безобидните традиции, които си спретваме доброволно всяка година значат нещо, иначе НЯМАШЕ ДА ГИ ПРАВИТЕ. Информирайте се и разберете какво наистина значи всичко това! В ежедневието си и с течение на годините, човек спира да обръща внимание на нещата. Докато циклите в своя всекидневен режим, остава ли ви време да изследвате по-дълбоко вътрешния ви и външен свят? Разбирате ли изкуствеността на всичко, което виждате и правите? Способни ли сте да уловите постановките, които се imprint-ват във вашето подсъзнание?
На първо място трябва да разберете, че организираната религия е с паранормален корен. Само, че те не обичат да я наричат така. Вместо това чувате за „чудеса“, които някой друг може да прави, но не и вие. „Паранормално“ означава просто „отвъд нормалното“. Освен факта, че „паранормалното“ си е напълно нормално. Уловката е, че вие смятате паранормалното за специално. Не е. То е естествено. Християнството дори стига дотам в жалостта и страха си да не изпусне нещата извън контрол, че обявява всичко извън своята собствена рамка за идващо от дявола.

Imprint-ващо послание: Стой далеч от нормалното и своето естествено състояние!

Ако демонстрирате паранормални способности, то тогава вие сте обладани от зли сили. Или имате психическо разстройство. Ако чувате гласове, виждате светлини и цветове, безплътни същности или имате други паранормални преживявания, то тогава вие имате нужда от медикаментозна програма, която да затъпи епифизата ви и да ви затвори към другите реалности и измерения. Ако това се провали – ще ви хоспитализират. Ще бъде викнат екзорсист. В някои случаи дори ще бъдете отлъчен от обществото.

Imprint-ващо послание: Стой далеч от нормалното и своето естествено състояние!

Организираната религия и общество не ви позволяват да имате паранормални способности и преживявания. Християнството твърди, че Дева Мария, Исус, светците, пророците и дори папата могат да имат паранормални преживявания и сили. Но не и вие. Защо?

Когато вашето внимание е насочено навън, към другите, то тогава вие нямате време за вътрепребиваване. Когато някой ви каже, че паранормалните способности не са нормални и са „дело на дявола“ повечето от вас със сигурност няма да искат такива преживявания. Вие дори няма да искате другите да знаят, че имате интереси в тази посока. По тази причина вие автоматично се само-потискате. И въпреки това паранормалното съществува. По линията на макрокосмоса в микрокосмоса – то е вече в самите вас и вие не можете да избягате от него. Тези, които ни контролират знаят, че това, което е потискано, евентуално ще бъде манифестирано. Потисканата вибрация изригва с агресия и е неконтролируема.
Контрольорите ви знаят, че трябва да има предпазна клапа, за да поддържат потиснатото в баланс с непотиснатото. В този ред на мисли, на вас ви се предлагат религиозни икони. Дева Мария, Исус, светците, пророците, папата. Религиозните икони играят ролята на предпазната клапа. Те имат паранормални способности. Те осигуряват нужното количество паранормални преживявания на масите, на които се слага етикета „чудеса“. Това отвлича вниманието ви от самия вас. Вие не искате тези преживявания, защото:

• те могат да идват от дявола
• могат да доведат до физически недъг
• може да бъдете обявен за психично болен, да бъдете омедикаментозен или хоспитализиран
• можете да си помислите, че сте духовно нечист или обладан
• не можете да намерите правдив източник на информация

Можете да започнете да се колебаете дали преживявания ви са истински или са просто сън, защото те попадат в рамка много извън формално начертаната. Когато намерите някого, на когото можете да имате доверие, то тогава вие започвате да се учите от този човек. Той става ваш учител. Колкото повече задълбочавате своето разбиране за нещата, толкова повече може да почувствате, че сте равен със своя учител. Много скоро, вие започвате да разпознавате моделите и виждате, че вашия учител е просто човек със своите собствени негативни придатки наред с позитивните, от които до скоро сте се учили. Започвате да чувствате превъзходство. Губите респект към учителя си; може би отивате толкова далеч, че започвате да го мислите за нищо и го клеветите навсякъде където отидете. Защото програмирането ви набира сила. И по-специално програмирането в стил „разпъване на кръст“. Това програмиране е систематично imprint-вано не само над християните, но и над всички, без значение дали са наясно с конвенционалната библейска история за Исус. Основната линия е, че Исус е дошъл да спаси хората. Същите хора, които той дошъл да спаси, го разпнали на кръст.

 Imprint-ващо послание: Разпвайте тези, които идват да ви помагат.

И вие го правите. Вие разпвате своите лидери. Вие разпвате всеки, който се опитва да излезе от коловоза. Всеки един, който се ориентира по-добре от самия вас. Вие тероризирате, бутате, ръчкате и тормозите този човек докато не падне в калта. Не до вас, не зад вас, вие го стъпквате и минавате върху него. Защо са ви лидери, философи, мечтатели – всеки, който би ви отвел от статуквото. Това е групово съзнание активирано в пълна сила. Ето защо хората често реагират различно когато са в групи и когато са сами. Това са слаби хора, без какъвто и да е живец, които натрупват някакво фантомно усещане за сила, само когато са със стадото.

Говоря за всичко това, защото дори не подозирате доколко историята с Исус е imprint-ната във вашето съзнание, без да е нужно дори да вярвате в каквото и да е.
Кръстът е символ на робството. Всеки път когато се прекръствате вие imprint-вате вашия мисловен модел с „роб“.
Всеки път като видите кръст, вие самите сте imprint-нати на подсъзнателно ниво със символа на робството и това може да бъде видяно във вашата аура.

 Imprint-ващо послание: Ти си роб.

Да направим още една стъпка напред. Исус често е изобразяван прикован на кръста с приковани в подножието крака и разперени ръце отстрани ръце, заковани за дървената рамка. Неговото тяло прилича на „Y“. Тази форма е символ на „избор“.

Imprint-ващо послание: Твоите избори са обречени да те правят роб. Разпвай този, който се опитва да ти помогне. Винаги разпвай твоя спасител. Ти си роб на този мисловен модел. Това е символична история, която е влязла в колективно подсъзнание и се проектира в живота на хората постоянно и постоянно, без те самите да си дават сметка за това.

Според религията, ако се държите послушно, „някой ден“ ще бъде възнаградени. Но не сега, когато се нуждаете от това. „Никога няма да имате това което искате в тази реалност.“ Вместо това вие трябва да чакате и чакате докато не умрете. Чак тогава може би ще получите своята награда. Това е мисловен модел на жертва. „Аз не заслужавам това, което искам тук и сега.“
Как образа на Исус и неговото предполагаемо житие се imprint-ва в съзнанието на много хора? В много люде (особено ако играят ролята на Светла полярност) можете да откриете т.нар. „исусов комплекс“ или „синдрома/програмирането на спасителя“. Хора, които са с добро сърце, щедри и любящи са особено предразположени към това програмиране. Те дават и дават на другите, докато не остане нищо за даване. Те ще рухнат на земята и ще умрат, докато тези, които доскоро са взимали просто ще минат отстрани сякаш нищо не се е случило и ще потърсят следващия от който могат да изсмучат жизнена сила. Някои мъже с този комплекс дори реално могат да си пуснат дълга коса и брада, за да подражават на образа поддържан за Исус. Тези хора също така могат да бъдат агресивни и с чувство за превъзходство, тъй като се възприемат за спасители на другите. Виждал съм няколко такива, които се опитват да приличат на Дънов и да го имитират. Хора с такъв тип програмиране трябва да си спомнят, че е нужно да възвърнат собствената си сила, за да живеят собствения си живот, прекратявайки опитите да бъдат наставници на другите. Те не могат да дават още и още, докато не остане нищо за тях. Това е лишено от какъвто и да е Баланс. Те трябва да помислят добре какво дават и на кого го дават. От основно значение е тези хора да се научат да установяват граници в живота си. Да различават тези, които имат нужда от ръка, за да бъдат издърпани нагоре, от тези, които грабват ръката ви за да ви дръпнат надолу.

Ще кажа нещо, което съм казвал много пъти, но този път просто няма как да пропусна.

Да приемем, че мита за Исус е истина и той наистина е съществувал и наистина е умрял за нас, колкото и абсурдно да звучи това. Да приемем и постановката на Светлите, че има карма и Исус е изкупил планетарната такава. Дори всичко това да е било така – къде виждате духовната зрялост в една подобна постъпка? Къде остава урока за всички хора в случая? Смятате ли, че ще еволюирате като духовно същество, ако татко винаги идва и ви спасява от лошите момченца, които искат да ви вземат количката? Откъде накъде някой ще идва да изкупва моите грехове (за миг допускаме вероятността че има „грях“)? Та аз трябва да ги изкупя сам! Иначе никога няма да израстна!
Подобна постановка изпълнена с жал може да бъде само светла… Виждате ли, това е проблема ми с полярностите. Те винаги искат да ви вкарат в група… „Вие сте виновни за това и поради тази причина сега ще страдате“ и тем подобен bullshit. Никой не може да ви спаси и да изкупи каквото и да е вместо вас. Няма и нищо за изкупване. Тук сте да преживеете пълния спектър на нещата. Цялата пропаганда на религиите се опитва да стесни спектъра на вашите преживявания. Тук сте да изпитате както най-голямата жалост и падение, така и просветлението. Да чакате второто пришествие означава да спрете вашето собствено развитие и да чакате нещо да ви спаси за пореден път. Тези ще бъдат първите покосени от вълната и съм сигурен в това.

Осъзнатостта ви дава предимство и шанс за независимост. Иначе нямате шанс.

Нека красотата и радостта победи mind control-a 🙂

Честито ви плодородие на всички 🙂

Аз не съм християнин, просто обичам украсата на празника и неговите традиции. Това не ме ли защитава от описаните механизми?

Може би за 108-ми път: дали сте християнин или не, вашето поле реагира на символите и техните изначални значения (които в 90% от случаите не са тези, които ви се представят, че са), което веднага ви imprint-ва със съответния отпечатък, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ дали съзнателно разбирате значението, смисъла и значимостта на символа. Защо според вас тези символи са навсякъде? Защо? Защо изображенията, цветовете, формите и композицията е точно тази, каквато е? Защото това не е без значение. Всичко това носи смисъл, вибрация и енергия, която е най-старото психотронно оръжие на планетата. Символът – най-стария начин за въздействие над масите!


… И все пак – свещеният огън от Йерусалим?…Подготовката за слизането на благодатния огън започва сутринта на Велика събота. Охраната на най-святото за християните място поемат израелски полицаи. За да се избегне и най-малкото подозрение, че огънят се запалва от човек, параклисът на Божи гроб щателно се проверява за всякакви запалителни средства. Право да направят този оглед от стари времена имат представителите на мюсюлманската общност в Ерусалим. След това вратите на Божи гроб се запечатват с голяма пита пчелен восък. Върху него слагат печатите си духовници от католическата, арменската и коптската църкви, които имат параклиси в големия храм при Божи гроб. Печатът означава, че всички кандила в параклиса са изгасени и вътре няма нищо, което би запалило огън по обичайния начин.

Според мен тази информация не трябваше да се дава, защото тя прави картинката още по-комична. Израелската полиция и мюсюлманската общност проверявали мястото. Е, вече съм спокоен. Щом тези момчета са минали оттам, значи всичко е наред и имаме напълно легитимно чудо. Що за пародия? Израелците и мюсюлманите имат интерес това да продължи да се случва, точно колкото и православните последователи. Дори най-прозаичното – техните сувенири също ще се харчат около цялата дандания.

Друга бърза справка:

Папа Григорий IX определя още в 1238 г. „Благодатния огън“ като измама. Тя е създадена през 9 век, пазена от латинските кръстоносци и ежегодно повтаряна от гръцки, арменски и коптски „духовници“ за извличане на полза от лековерните вярващи.

През 2005 г. в демонстрация на живо по гръцката телевизия, писателя и специалист по история на религиите Майкъл Калопоулос запалва „спонтанно“, за около 20 минути, три свещи от бял фосфор. Белия фосфор се самозапалва от контакт с въздуха. Затова християните използват органичен разтворител, който се изпарява от топлината и може да забави самовъзпламеняването до половин час или повече в зависимост от плътността на разтвора и разтворителя.

Тази химична реакция е известна от дълбока древност във ВавилонЗа нея пише Страбон (Strabon Geographica 16.1.15.1-24). Той уточнява, че белия фосфор е от халдейските магьосници още от 5 век преди н.е. и от древните гърци.

И така. Тъй като аз самият няколко години съм бил илюзионист и това ми остана много приятно хоби и до ден днешен, мога да кажа, че има десетки начини да запалиш огън и никой дори да не разбере как и откъде му е дошло. Всеки може да те инспектира както си ще – пак няма да разберат как е станало. Техники – колкото щеш. Затова му се казва ИЛЮЗИЯ. В случаят имаме всички предпоставки. „Чудото“ се случва в затворено помещение, което е зрително недостъпно за всички миряни, всичко е „проверено“ от „надеждни лица“ (всъщност поставени лица в повечето трикове) и винаги се случва за „различно“ време. Понякога за да „слезе огъня“ на бог са му нужни 22 минути, понякога само 5. 2 и 2, в тази вселена, поне до момента – все още прави 4.

Сега, предвид, че се намирате в сайт за езотерика, очевидно не тръгвам на антитеза, че самия процес е невъзможен. Естествено, че е. Просто имам големи съмнения за конкретната постановка. Още повече когато основния играч тук е църквата. А когато си мисля за нея в асоциативна посока, думата „доверие“ със сигурност не е първото, което изниква в съзнанието ми.
И все пак – защо е толкова впечатляващо? Поради описаните в основната част причини. Паранормалното е нещо, над което само определени институции трябва да имат вето. Вие сте тук, а паранормалното е там, зад оградата, в параклиса и е само за посветени. Създаване на разделение. Отдалечаване от собствената ви сила и същност. Контрол.
Паранормалното обаче може да бъде канализирано ЗА вас ако бъдете на това място и сте вярващи. Тогава то носи щампата „от бога“.
Нещо друго. Помислете защо всички религии наблягат толкова на това, че трябва да сте вярващ, за да ви се случи чудо? Защо толкова се набляга на това? Нали бог обича еднакво всички? Защо трябва да вярваш? „Вярата на народа е слаба, вярата е слаба“, „Трябва да вярваш чедо“ и т.н. Ще ви кажа защо. Защото цялата работа няма нищо общо с никакъв бог, а чисто и просто със захранването на дадени астрални централи и егрегори! Защото ако вярваш, предизвикваш резонанс – това е т.нар. „вътрешен пламък“ чрез който можеш да бъдеш забелязан и локализиран от астрала. След което биваш поет по каналния ред. За да ти се случи „чудо“, първо трябва да предизвикаш резонанс с определена честота. Затова трябва да вярваш! Затова трябва да казваш точно определени думи и молитви, да се кръстиш по точно определен начин (иначе те поема друг, а не трябва да те поема друг), да спазваш еди-какво-си – всичко е за да предизвикаш резонанс, за могат дадени енергии да се манифестират при нужда. Това е механизма и на чудесата. Има ли двуканална връзка – всичко е лесно. Техният проблем е, че енергията им никога не е достатъчна. Затова им трябват още вярващи.
Както и да е. Хората дотолкова са повярвали в мантрата, че над паранормалното имат авторски права само определени фигури (инак е от сатаната), че когато видят едно (макар и толкова нескопосано изфабрикувано) чудо те ахкат от мощта на „бога“. Когато честотния спектър е силно стеснен и сведен до размера на кутийка кибрит – и най-некадърното изпълнение изглежда като вълшебство. А това вълшебство си има и традиция има си мистика има си и марка „православна църква“ и „Йерусалим“ – как да не повярваш. Ако е от тях – може. Ако е от съседа – сведете проблема до знанието или на пожарната или на екзорсист. Според случая, на преценка.
Цялата тази работа като ритуал разбира се произхожда отново от Вавилон и церемониите, които са се правили там. Огънят е елемент, който винаги се използва при магическите ритуали. Днешната пародия просто копира древните мистерии. Помислете и колко символично и окултно е, че пламъка стига по целия свят, защото всички си палят от него. В колко домове гори и с каква цел? Каква е енергетиката му? Какво е предназначението му? Да обединява и канализира дадени енергии навсякъде, където е този пламък. Дали това се прави с добри или лоши намерения? Къде е индивидуализма на това? Ритуалът по природа е колективен, защото изисква енергия.

На другия фронт по телевизията на няколко пъти попове бяха хванати натясно, когато някой ги питаше за традициите на празника. Никой не можеше да отговори за яйцата и зайците – всички бяха хванати натясно, с което жалостта на църквата постигна почти легендарен статус. Всъщност църквата наистина е горд собственик на едно чудо и то няма как да не бъде признато. То е чудото на самото й съществуване. Истинско чудо е, че след всичката жалост, човешка и извънземна нищета – тази институция все още съществува :)))

И така…
Както повечето от вас разбраха, великден не е нищо повече от ритуално честване на богинята Ищар. Този празник стига до Европа чрез множество трансформации, най-близката до нас от която е богинята Еостре (откъдето идва easter; на български Остара). Оргии и човешки жертвоприношения са правени в чест на това извънземно и астрално същество (и се правят и до ден днешен от елита на тази плуваща дата – доказателствата – по-долу). Впоследствие това бива интегрирано в християнството с цялата му ритуалистика във видоизменен вид, но запазено значение. Така че – каквито и да сте по вероизповедание или система от убеждения – помнете, че следвате рептилски ритуал, който няма нищо общо с Източника, който смятате, че почитате. Целият празник е белязан от кръв, жертвоприношения и секс. Просто трябва да имате очите да го видите. Това, че се прави от години и сте свикнали от малки с цялата церемониалност и цветове не прави нещата невинни. Просто ви прави културно обусловени и програмирани – както и в толкова много други области. Именно затова трябва да се замисляте за нещата. За да ги видите такива каквито са.

Написано от Н. Издателство Паралелна Реалност.

Редакция Йога студио 108.

 

 


Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *