Инструменти и символика на Фън Шуй

16 900

Символите във ФЪН ШУЙ

ЦАЙ ШЪН ЙЕ

cai shen ye Цай Шън Йе е известен Бог на богатството, познат още с името Лу Син, Звездният Бог на богатството. Той седи на гърба на един Тигър и държи сабя за премахване на злото. Най-подходящото място, но което трябва да се постави, е директно с лице към външната врата на дома ви. Така символизира Богатството, което влиза в дома ви, като в същото време го защитава със своята сабя.
ШАРАН, ПРЕСКАЧАЩ ПОРТИТЕ НА ДРАКОНА

шаран Вълшебният Шаран се използва най-вече, за да доведе бизнеса ви до нови върхове и за помощ при взимането на изпити. Символизира постоянството и упоритостта, печеленето на пари и успеха при изпити. Шаранът плува нагоре срещу течението и му се налага да прескача много бързеи. Легендата казва, че когато завърши пътуването си, ска­чащият шаран се превръща в божествен дракон.
БАГУА ОГЛЕДАЛА

ba gua Багуа (или Па Куа) се състои от осем свещени символа, наричани триграми, насоки или енергии. Използва се за стимулиране на потока на Ци (жизнената енергия), която се смята за основата, от която е изградена вселената. За Багуа казват, че се е родила на гърба на някакво подобно на костенурка създание, което се е въздигнало от дълбините в зората на времето.
Смята се, че тайните на все­лената се съдържат в багуа. Във Фън Шуй Багуа може да се използва, за да балансира и раздвижва Ци. Учителите по Фън Шуй смятат, че Багуа е от голямо значение за коригиране на опасните положения по Фън Шуй, като отклонява почти всичко, което създава отрицателна Ци, т.е. отровни знаци (ъгли на сгради, насочени към дома ви или бизнеса ви). Можете да сложите багуа огледала извън дома ви за Защита. Съветваме ви да се консултирате с Фън Шуй специалист за точното място на всеки предмет по Фън Шуй.

ИМПЕРАТОРСКИ ДРАКОН ЗА ДОБЪР КЪСМЕТ

dragon Драконът е основният символ на абсолютна власт по Фън Шуй, както и в китайската митология. Божественият Дракон осигурява успех на главата на семейството. За да го видите в пълната му сила, поставете го в източната част на дома си, но може да бъде поставен и навсякъде другаде в дома, освен в спалните, за да носи добър късмет на вас и семейството ви. Китайските бизнесмени често го поставят в офисите си, за да увеличат успеха. Поставете дракона на изток от бюрото си, за да ви носи добър късмет и успех. Да бъде по-ниско от нивото на главата ви.

КРИСТАЛЕН ЛОТОС

lotus Лотосовото цвете е много почитано в Китай. Лотосът расте на тъмни и влажни места, но се превръща в едно от най-красивите цветя. За лотоса се смята, че ви вдъхновява да достигнете нови върхове. Лотосът символизира израстването от неприятностите, което ви прави по-силни, стига да сте искрени и откровени. Лотосът символизира съвършенство и красота, които могат да бъдат постигнати само на по-високо ниво. Лотосът е посветен на Господаря Буда. Може често да видите Господаря Буда или Куанин, седнали върху лотосово цвете, защото Лотосът е символ на чистота и доброта.
Поставете вашия кристален ло­тос близо до прозорец с много светлина, така че стаята ви да се изпълва с водопад от дъги, които ще донесат позитивна енергия и спокойствие във вашия дом. Ако търсите идеалния партньор, поставете Кристалния Лотос в романтичната част на къщата, за да символизира съвършеното сливане.

МАНДАРИНСКИ ПАТИЦИ

patici Мандаринските Патици са силно привързани към партньора си и казват, че дълго скърбят и умират, затова са символ на съпружеска вярност. Двойка Патици са отличен символ на поддържането на любовта жива. Те трябва да са винаги по двойка. Поставете ги в романтичната посока на вашия дом, за да поддържат жива вашата любов. Препоръчваме ви винаги да се консултирайте с Фън Шуй специалист, ако имате проблеми.

КОСТЕНУРКА С ГЛАВА НА ДРАКОН

dragon Драконът символизира късмет, костенурката – дълъг живот, а мал­ката костенурка е символ на новите начинания. Костенурката с глава на дракон е символ на дълъг живот, особено за главата на семейството. Тя е и мощен символ на богатство, здраве, благоденствие и покровителство. Според легендата косте­нурката държи в тялото си тайната на небето и земята и мотивите на нейната черупка показват магическия квадрат, който е пътеводител за живота. Тази красива костенурка с глава на дракон може да бъде използвана за подобряване на взаимоотношенията, като в устата й се сложи червена панделка, а за да привлечете богатство използвайте златна панделка. Ако имате здравословни проблеми, поставете в устата й синя панделка. За да увеличите силата й я поставете на север от всекидневната или офиса ви или я поставете зад вас, когато седите на бюрото си, за да ви подкрепя. За да увеличите успеха си или да подобрите възможностите си, поставете я на маса вътре пред входната врата, като вечер я обръщайте с лице навътре към къщата. Никога не я поставяйте в кухнята или банята. Отнасяйте се с вашата костенурка с глава на дракон с уважение и тя ще ви направи много дарове.

ФЪН ШУЙ КРИСТАЛНА СФЕРА

ball Висящ кристал по Фън Шуй за енергетизиране на дома ви. Окачете този прекрасен Кристал по средата на прозореца, който получава най-много слънчева светлина. Когато лъчите на слънцето достигнат до кристала, той ще изпрати водопад от красиви дъги, които ще енергетизират дома ви. Привличането на положителна енергия ще стимулира успеха ви и ще ви донесе добър късмет.

АЗИАТСКИ ТИГЪР

tiger В Китай тигърът се смята за цар на дивите животни. Смятат го за естествен символ на царско достойнство, власт и безстрашие. Смята се, че образът на Тигъра ужасява и гони лошите демони. Във Фън Шуй Тигърът е много важен, тъй като неговите ивици обозначават благоприятно съчетание на Ин и Ян. Тигърът символизира изключително мощна сила, която предпазва от демони и зли духове. Според китайската митология Тигърът е най-добрият символ за защита от лошите намерения на хората.

ЧЕРВЕН ФЕНИКС

фениксЧервеният Феникс представлява посоката Юг по Фън Шуй и сезонът Лято – топлия сезон, когато е времето за събиране на реколтата. Той символизира живота (славата и успеха). Червеният Феникс е едно от четирите божествени същества. Другите са Черната Костенурка, Зеленият Дракон и Белият Тигър. Червеният Феникс пази предната част на вашия дом. Идеалното място на Червения Феникс по Фън Шуй би било някое малко възвишение в ниската част пред вашата къща, което напомня за табуретка за крака, което е пока­зател за лек и охолен живот. По китайската митология тялото на феникса символизира петте човешки елемента, главата – добродетелта, крилата – моралния дълг, гърбът – ритуално правилното поведение, гърдите – човечността и стомахът – благонадеждността.

ФЪН ШУЙ ПЪСТЪРВАТА НА БОГАТСТВОТО

пъстърваВещаещата добро Пъстърва ви­наги е била много почитана от китайците като символ на голямо богатство. Често можете да ги види­те в дома на богатите китайци. Според древната китайска легенда пъстървата се превръща в Божествения Дракон с последния си скок над бързеите и поставена в дома се смята, че носи големи богатства и благоденствие за членовете на домакинството.

ФЪН ШУЙ ТРИКРАКА ЖАБА

трикрака жабаФън Шуй Трикраката Жаба (с монета в устата) ще ви донесе богатство в живота. За да я активирате, я поставете така, че да се вижда от входната врата. Всяка сутрин поставяйте Идзин монета в устата й. Това означава, че винаги ще ви носи благоденствие. Вечер махайте монетата и я обръщайте към вътрешността, за да я предпазите от изтощаване. За да активирате напълно силата на Трикраката Жаба по Фън Шуй, поставете осем трикраки жаби във вашето фоайе, като всички да сочат различни посоки на компаса, а една да е с лице към входната врата, за да кани парите вътре.

КРАВАТА, КОЯТО ИЗПЪЛНЯВА ЖЕЛАНИЯ

cowВ много култури кравата е символ на живота. Тя дава мляко и символизира майката земя. В Египет са я почитали като небесната богиня Хатор, която е майка и съпруга на слънцето. В Индия са я смятали за свята хранителка и са я свързвали със свещения огън. В будизма кравата се свързва с постепенния процес на пробуждане и просветление. Според китайската митология кравата, седяща върху легло от кюлчета злато, символизира богатство и изобилие и предсказва благоденствие за бъдещите поколения. Наричали са я Изпълнител на Желания и се е смятало, че винаги възнаграждава тези, които са упорити и работят усилено. Може да се постави в кабинета и в спалнята

ХРАМОВИ ЛЪВОВЕ

lionsХрамовите Лъвове се появяват за първи път в Китай с пристигането на будизма. Описват ги като малки с издути пелерини около врата си, като символ на достойнството и разкоша. Тяхната функция е да защитават и пазят срещу злото и често могат да се видят да пазят сгради от изключителна важност. Тези лъвове символизират голяма сила и смелост. Мъжкият Лъв може да играе с топка, която означава лунната перла – символ на благодат, а топката също символизира слънцето, което е Ян. Женският Лъв може да се види с малко лъвче под нея и символизира Защита. Поставете ги на маса близо или срещу входната ви врата, за да пазят дома или офиса ви.

КУЧЕТАТА ФУ

dogsКучетата Фу са Пазители на дома и децата. Тези митични същества предпазват дома ви от от­рицателни енергии. Препоръчва се да поставите двойката Фу Кучета на перваза на прозореца ви с лице навън.

ГАЛОПИРАЩИ КОНЕ НА УСПЕХА

horsesПоставете тези прекрасни коне в хола, антрето или офиса ви така, като че галопират навътре, за да привлечете благоденствие в обкръжението ви. Те ще увеличат славата и признанието ви и ще ви донесат успеха, който наистина заслужавате.

ФЪН ШУЙ ТАЛИСМАНИ ОТ НЕФРИТ

От векове нефритът се е използвал като символ на Щастие и Късмет от китайците. Тук ви представяме най-добрата колекция от нефритени талисмани за здраве, богатство, щастие и защита.
Цилин one hornedСмята се, че когато гледате образа на Цилин (Еднорог), той ви носи щастие и добър късмет. Вечно даващия Еднорог благославя всеки, който го погледне. Мъжкият Цилин има рог, докато женският няма. За Цилин казват, че ходи по земята и по водата. Той никога не яде мръсна храна и не пие мръсна вода. Китайският еднорог никога не стъпва върху по-малките животни в краката си и никога не наранява друго живо същество. Цилин е символ на изключителна доброта, дълголетие, достойнство, безкрайно състрадание и дълбока мъдрост. Според китайската митология при раждането на Конфуций се появил Цилин и Конфуций умрял малко след като Цилин бил убит. Той вярвал, че нямало да може да пише повече заради поличбата от смъртта на Еднорога. Цилин може да се постави в северозападната част на дома ви, в сектора на пътуването и помощта. Цилин е подобаващ пример за подражание на цялото човечество.

КУАН КУН ПОКРОВИТЕЛЯТ

kuan kungКуан Кун или Куан Ти е Легендарният Воин и е познат също като светец-покровител на полицията, въоръжените сили и божество-покровител на политиците и бизнес лидерите. Въздействието на Куан Кун е най-силно, когато е поставен в северозападния ъгъл на вашия дом. Той осигурява мир и хармония за всички в дома и покровителства Бащата (главата на семейството). Куан Кун осигурява просперитет и добър късмет за всички. Ако семейството има нужда от защита, поставете го с лице към входната врата, за да предпазва всички от лошите енергии.

ФЪН ШУЙ МЕТАЛНИ ВЯТЪРНИ ЧАНОВЕ

chanМеталните чанове се използват да привличат добър късмет и сполука в дома и офиса ни. Те помагат да се намали скоростта на енергиите в сградата. Металните вятърни чанове са най-подходящи да висят на запад, северозапад и север. Броят на пръчките, които имате на чана си, зависи от това какъв късмет искате да предизвикате към вас. Ако искате да използвате вятърния чан за потискане на лош късмет, предизвикан от електро­магнитни вълни или отровни знаци, най-добре е да ползвате вятърен чан с 5 метални пръчки. За да при­влечете късмет, използвайте 4, 6, 7, 8 или 18 пръчки. Метален вятърен чан с 5 пръчки е изключително подходящ за потискане на лошите енергии. Най-добре е да бъдат закачени вътре в дома ви, не отвън. Ако ги закачите отвън, могат да предизвикат Ша Ци. За пред дома или офиса ви препоръчваме да използвате бамбукови вятърни чанове, които помагат за забавяне на енергиите, които биха могли да въздействат на дома или бизнеса ви.

ГРИВНА НА СИЛАТА

гривнаКогато получите вашата гривна на силата от полускъпоценни камъни, трябва внимателно да я извадите от опаковката и да я поставите в чаша или купичка. За да активирате красивите камъни, трябва първо да измиете ръцете си, но без да ги подсушавате. Вземете гривната от камъни и я задръжте в ръцете си, след това я поставете под течащата вода и си представете как водата тече през камъните.
Вложете мислите си в полускъпоценните камъни и си помислете за какво искате да ви помогнат тези камъни. Например, ако сте били болни за известно време, представете си, че вече не сте болни и сте изпълнени с добро здраве. Не избърсвайте полускъпоценните камъни с кърпа. Поставете ги на слънчево място до прозореца и оставете слънчевите лъчи да ги изсушат. Когато камъните изсъхнат, те са готови за носене. Не оставяйте друг да ги пипа. Ако смятате, че някой ви е пипал камъните, ще е добре да ги активирате отново.

ОСЕМТЕ БЕЗСМЪРТНИ В ЛОДКАТА НА ЖИВОТА

eightОсемте безсмъртни имат много способности, включително способността да стават невидими, да възкресяват мъртвите и също притежават дарбата на алхимията.
Те са показани тук на лодката на живота и символизират нашия житейски път. Те са изключително мъдри и според легендата действат като наши наставници, като ни предпазват по пътя на живота и ни помагат да постигнем съдбата си.

ЛОДКА-ДРАКОН. Драконът на Щастието

. Носи късмет и слава. Изтокът е зона, традиционно свързвана с Дракона и поставянето на Дракона в тази зона винаги сим­волизира добър Фън Шуй. Поставете изображение на Дракон на масата в кабинета си или в Източната част на вашия офис или кабинет. Може да бъде керамичен, кристален, дървен или от коралов прах. Не го поставяйте в спалнята, тъй като е твърде Ян! Много полезен символ. Първоначално Драконът е бил свързван със земята като въплъщение на тъмната женска енергия Ин, впоследствие започва да се възприема като въплъщение на светлата, мъжка енергия Ян.

ТРИМАТА ЗВЕЗДНИ БОГОВЕ ФУ, ЛУ И ШОУ

trinity Комбинацията от тези трима Звездни Богове се смята за много благоприятна от китайците по цял свят. Тримата богове се поставят на място по-високо от масата, за да се почетат. Смята се, че символизират някои съзвездия и се почитат в някои месеци от годината.
Лу е богът на аристократичното изобилие. Той понякога държи малко дете, което символизира пожеланието за здраво поколение, добър късмет и надежда за бъдещето и настоящето. Може да се види понякога да държи скиптър на силата и изобилието, като символизира възможността на всеки един от нас да се подобри и да получи дарове свише.
Фу е Звездният бог на щастието и богатството. Понякога го наричат Фу Син и можете да го помолите за услуга на 20-тия ден от 7-мата луна. Той понякога е с една глава по-висок от другите Звездни богове и винаги седи в средата между тях. Звездният бог на щастието и богатството държи символ от злато, който символизира богатството.
Звездният бог на здравето и дълголетието се нарича Шоу. Него можете да го познаете по голямата глава и по това, че носи праскова в едната си ръка, която разцъфтява веднъж на три хиляди години и символизира безсмъртието. Смята се за щастлива поличба да се ожениш през месеца, в който цъфти прасковеното дърво. Това е знак за дълъг брачен живот.

ЕБИСУ – първоначално е почитан в рибарските селища като божество на богатия улов. По-късно е почитан като бог, подпомагащ разцвета на търговията. Изобразяван в рибарска дреха, с въдица в дясната ръка, и с риба до лявото рамо.

ХОТЕЙ („Платнен чувал“)

HOTEI Бог на изобилието, олицетворяващ общителността и веселието. Негов прототип е китайски монах от 10-ти век, известен със своите предсказания на щастливи знамения, смятан за земно въплъщение на Майтрея. Имал малък ръст и огромен корем, ходел по манастирите полугол с платнен чувал на рамо.

БАЙХУ („Белият Тигър“) – един от духовете на четирите страни на света (заедно с Цинлун, Джуняо и Сюану). Покровител на Запада, страната на мъртвите. Появата му прогонва всичко нечисто и едновременно е благопожелателен символ.

ЦИНЛУН („Зеленият Дракон“) дух-покровител на Изтока. Асоцииран с пролетта, негов сим­вол бил дракон с цвета на пролетната трева. Изображението му има благопожелателен смисъл, поя­вата му се смятала за щастливо знамение. Заедно с Байху е почитан като дух-пазител на вратите

ДЖУНЯО („Червената Птица“) – дух-пазител на Юга, изобразяван във вид на птица, подобна на фън-хуан.

СЮАНУ („Тъмната войнственост“) – дух-покровител на Севера. Изобразяван като костенурка, обвита от змия.

СЪ ЛИН („четири духа“) – четирите свещени животни в китайската митология – Цилин (еднорог), Фънхуан (феникс), Лун (дракон) и Гуй (костенурка).

ФЪНХУАН – странна цар-птица, олицетворявана на Запад с феникса. Свързана със стихията на огъня. Има клюн на петел, шия на змия, по тялото й има люспи на дракон, опашката е на риба, отпред като лебед, отзад като цилин, гърбът й е като на костенурка.

ЛУН (дракон) свещено животно в китайската митология. Има дълго тяло и рогата глава. Въплъщение на светлата, небесна мъжка сила ян. Изобразяван като крилато съще­ство, повелител на облаците, дъжда и небето.

ЦИЛИН – в древнокитайската митология Цилинът е едно от свещените животни съ лин комбинация от главата на Дракон и тялото на Кон. Създава хармонизираща смес от прекрасните качества на двете животни. Пазител. Във Фън Шуй Цилинът привлича космическата Ци чрез своята драконова глава. Неговата енергия олицетворява силата, голя­мата амбиция, добрите духове, кре­пкото здраве, славата. Носи просперитет и хармония.

РИБА-КЪСМЕТ – Рибата плува срещу течението и затова символизира сила и постоянство. За рибата се смята, че носи щастие и хармония в семейството.

СЛОН – Животно на силата, което символизира сила и мъдрост. Слонът, заедно с дракона и тигъра, се смятат за едни от най-благоприятно въздействащите животни по Фън Шуй.

КОТКА-КЪСМЕТ – наречена също Кимащата котка. За нея се смята, че носи благоденствие и закрила на дома и бизнеса. Тя държи карта с китайските символи за богатство и благополучие. Поставете я на мястото на богатството във вашия дом или близо до касовия ви апарат, за да действа по Фън Шуй.

piaoПИЯО – най-популярният символ, използван от Фън Шуй като препоръчан от учителите.
Пияо е божествено същество-пазител с един рог, лице на лъв-куче, копита и малки крилца и опашка. Най-добре изобразени са като седящи върху китайски монети, което означава, че богатството ви е защитено, като по този начин могат да служат и като стимулатор за забогатяване. Много хора предпочитат да използват Пияо вместо Цилин, защото Пияо няма анус и само яде, без да изхвърля. То има голям и безграничен апетит. За ненаситните бизнесмени и търговци или за домакините и хората, които биха искали да имат късмет да получат много пари, без да ги харчат, Пияо е най-подходящият символ. За Пияо също се знае, че са много покорни към собствениците си, тъй като са лоялни по природа.

ФЪН ШУЙ ФЛЕЙТА

fluteФън Шуй бамбуковата флейта е мощно средство за укрепване и усилване на много области в живота. Те символизират и осигуряват качества като сигурност и защита, сила, ново развитие, късмет и духовна благодат. Правилният ъгъл, под който трябва да окачите флейтата, е 45°, като по-високият край сочи надясно. Флейтата се окачва на нивото на очите или по-високо. За въздействие върху вашия любовен живот поставете флейтата в Гуа на брака в спалнята си. В лечебните Фън Шуй процедури флейтата осигурява:
Мир, сигурност, защита и сила, символизирани от бамбука; Живот, подобряващ се на етапи, символизиран от секциите на бамбука; Ново развитие и щастие, символизирано от бързия растеж на бамбука; Духовна благодат.
Флейтата се окачва на червена лента с дължина, кратна на 9 инча и трябва да има по един червен пискюл, висящ от местата, на които е вързана лентата.

ВЯТЪРНИ ЧАНОВЕ

Най-добрият вид вятърни чанове са с добро качество, изработени от метал с ясен, приятен звук, който ви доставя удоволствие. Активизиращата сила на звука придава ефек­тивност на Вятърните Чанове като лечебно средство. За по-голяма ефективност чановете трябва да бъдат окачвани на червена лента или връв, дълга 9 инча или с дължина, кратна на 9 инча. Вятърните Чанове действат като лечебни средства дори и до тях да не достига вятър, така че са ефективни, независимо дали са поставени вън, или вътре в къщата/ офиса.
За богатство окачете Вятърен Чан във вашата Гуа на Богатството и визуализирайте, че „силите на богатството“ се събуждат и работят във ваша полза. Можете да прозвънявате вашия чан на богатството през равни интервали от време или когато пожелаете.
За здраве окачете Чана на тавана в центъра на спалнята, това ще усили вашата лечебна ци и ще активизира физическото и емоционалното ви здраве.
Вятърният Чан, поставен в Гуа на богатството в дома или офиса ви, ще стимулира паричната енергия. Вятърен Чан, окачен в Гуа на Полезните хора или близо до входа, ще накара повече хора да ви помогнат във вашия бизнес.
Вятърен Чан в сектор Кариера ще раздвижи, активизира и пробуди нейната енергия. Изберете метален чан със силен, ясен и приятен звук.

ОГЛЕДАЛО

За богатство поставете огледало в Гуа на Богатството в спалнята, за да увеличите своето богатство – спрямо вратата Богатството е в левия заден ъгъл. Огледалата трябва да са кристално ясни, прозрачни, без дефекти, водещи до изкривяване на образа. Те са символ на ума и оказват влияние върху вашата представа за себе си. Колкото по-голямо е огледалото, толкова по-добре. Добри форми са осмоъгълната, квадратната и правоъгълната. Поставете ги достатъчно високо, за да не „отрязват“ глава на който и да е от възрастните членове на домакинството. Не поставяйте огледало откъм долния край на леглото – ще доведе до безсъние, отрицателни сънища, стрес при събуждане.
Огледало върху вратата на хладилника ще ви помогне за контрол над теглото. То ще ви предупреждава всеки път, когато отворите хладилника, за да си вземете нещо за ядене, и ще „отблъсне“ излишната храна, за да ви осигури по-голям контрол и баланс при храненето.
Огледало, поставено в Гуа на богатството в дома или офиса ви, ще изтегли паричната енергия в помещението и ще я увеличи.
Голямо осмоъгълно Ба Гуа огледало, окачено в Гуа на Децата и на Полезните хора в офиса ви ще помогне за постигане на хармония между вашите служители.

ПОЛУСКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ ЗА ФИНАНСОВО БЛАГОСЪСТОЯНИЕ

Поставете предмети като камъни и статуи в Гуа на Богатството – те ще внесат заземяващи и стабили­зиращи сили към вашата парична ситуация. Вложете своя усет за хармония. Камъните трябва да бъдат балансирани по размер – да не са незначително малки (няма да имат ефект) или много големи (ще блокират движението на енергията).
Вятърен Чан или кристал (още по-добро съчетание е кристален вятърен чан, например от бразилски ахати) може да се окачи над мястото, на което стоите, когато готвите – това ще ви предпази от нежелани енергии и ще доведе до вас позитивната енергия на парите. Визуализирайте, че към картината на вашето богатство се добавят експанзивност, блясък и защита.
Кристалите за ФШ са сферични, фасетирани, призматични кристални топки от оловно стъкло (НЕ кръгчета от плоско стъкло или минерални кристали от земята). Сферичният аспект помага за бора­венето с енергията, идваща от всички посоки. Фасетите пречупват светлината и излъчват светлинни лъчи. По-големите кристали са по-ефикасни от по-малките – препоръчваме диаметър минимум от 40 мм.
Окачете кристал или вятърен чан в центъра на спалнята, за да предизвикате разгръщане на ци. Визуализирайте отваряне и развитие на вашето пространство и брак.
За укрепване на личната ци окачете оловен фасетиран кристал над мястото, където е главата ви, когато спите.
За увеличаване на ци на двамата партньори – окачете кристала по средата над мястото, където са главите ви, когато спите.
Фасетиран оловен кристал, окачен над масата за хранене, висящ на червена лента, може да внесе равновесие във вашия хранителен режим и семейната хармония.
Кристална топка на червена лента, окачена в Гуа на богатството в дома или офиса ви, ще усили всички сфери на бизнеса ви и ще помогне за укрепване на здравето ви.
Кристална топка на червена лента, окачена в Гуа на Децата, ще подобри творчеството и съзидателността.


1 коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *