Интересни документални филми и лекции за йога и други

15 138

Пълнометражни филми

ПРОСВЕТЛЕНИТЕ ЧАКРИ – ПЪТЕШЕСТВИЕ ВЪВ ДУХОВНИЯ СВЯТ /
THE ILLUMINATED CHAKRAS – A Visionary Voyage into Your Inner World

Гледайте в колибка, човек или духовни учения.
Е едно хубаво и кратко (30 мин.) филмче, което дава нагледно как функционират чакрите и какви качества притежава всяка чакра и как се проявява. Линка е в колибка, в човек и духовни учения.
ХИПНОЗА / HYPNOSIS 1999. В колибка, раздел човек и загадки.
Eдин филм на Discovery channel за хипнозата, показва колко лесно можем да бъдем подведени и убедени в нещо, методите на внушението, широко използвани – както в древността, така и днес – митът за свободата …
Паяците предизвикват фобии и ужас у милиони хора, но тези страхове могат да се излекуват за един ден. Ана ще бъде подложена на операция без анестезия. Тя е подготвила своето съзнание така, че да не изпитва болка. Боби Джо прекарва 15 години в затвор по обвинение за убийство, докато чрез хипноза не са били предоставени оневиняващи доказателства. Тези изключителни постижения се дължат на талант, заложен в нас – силата на внушението. Тази загадъчна сила, която може да помага и вреди, е феномен, който учените се опитват да изследват – хипнозата.
ТАЙНИТЕ НА УМА / THE SECRETS OF THE MIND
Може ли нещастието на увреждането на мозъка да осветли начина, по който работи нормалният мозък или дори да помогне за решаването на вечните загадки на човешката природа?
Разбирането на човешкия мозък е едно от най-големите предизвикателства пред науката. Д-р Виланюр Рамачандран прави революция в нашето разбиране как работи мозъкът. Той се опитва да разреши някои от най-загадъчните неврологични мистерии, които го водят от болничното легло до границите на науката за мозъка. Един филм който показва колко често умът се заблуждава и играе трикове – и доколко сме зависими от процесите в мозъка ни. Линкът е в колибка, раздел човек.
ВЕЛИКАТА ТАЙНА НА ВОДАТА и продължението на филма
ВЕЛИКАТА ТАЙНА НА ВОДАТА 2
Можете да изтеглите от колибка, загатки
Руски филм за водата, изключително интересен.
Югоизточна Азия, 1956 г. Секретна лаборатория на военния институт за средства за масово унищожение. Тук вече няколко години работят върху бактериологично оръжие от ново поколение. Неговите свойства се обсъждаха многочасово секретно съвещание. Неочаквано то се прекратява и всички участници са откарани в болница с диагноза тежко хранително отравяне. Започва разледване, което попада в задънена улица. Учените не са употребили нищо, освен вода от гарафите на масите. Тествали водата, никакви вредни примеси – състав Н2О. Така и записали в отчета, причина за отравянето е обикновената вода. 20 години по-късно е изказана фантастичната хипотеза, доказваща непредсказуемото поведение на водата – водата има Памет! Резултатите от експериментите, проведени в много държави, показват: Водата възприема и запаметява всяко въздействие, което става около нея. Достатъчно е водата да се докосне до някое вещество, за да „разбере“ свойствата му в паметта си.
МИРНИЯТ ВОЙН / PEACEFUL WARRIOR 2006
Eдин прекрасен духовен филм по книгата на Дан Милман – за духовният път и отношенията Учител и ученик, за трудностите, препятствията, трансформацията и промяната на мислене и живот. Дан (Скот Мичловиц) е ученик в колеж и световноизвестен атлет, който чувства, че нещо в живота му липсва. Случайността го среща със загадъчния Сократ (Ник Нолти), който повежда Дан на духовна одисея, която превръща неговия иначе така „перфектен“ живот в тотална бъркотия. Ненадейно той има възможността да открие изненадващия и могъщ път към просветлението и истинското осъзнаване на стойността на победата. Можете да изтеглите от замунда или да кликнете на заглавието.
ПРЕДЧУВСТВИЕ – THE PREMONITION 2007
Главна роля Сандра Бълок.
Съпруга е шокирана, когато мъжът й загива в катастрофа и го вижда отново жив. Жената разбира, че всъщност е имала видение и решава да направи всичко за да предотврати инцидента.
Линда Хенсън притежава красива къща, радва се на любящ съпруг и две прекрасни дъщери. Животът й е идеален до деня, в който й съобщават ужасяващата новина, че съпругът й Джим е загинал в автомобилна катастрофа. Но когато на следващата сутрин се събужда и го намира жив и здрав, Линда решава, че всичко е било само лош сън. За неин ужас обаче, историята се повтаря – отново преживява ужасната новина за смъртта на съпруга си, само за да се събуди на сутринта отново до него – жив, здрав и нищо неподозиращ. Твърдо убедена, че това, което се случва не е случайно, Линда постепенно превръща подредения си живот в отчаяна борба да запази семейството си цяло в шеметна надпревара с времето…
Можете да изтеглите от замунда или да кликнете на заглавието и се отваря линка.
КОРПОРАЦИЯТА / THE CORPORATION 2004
Един филм, който ще ви накара да гледате по друг начин на света и може би да се замислите дали наистина сте господар на себе си!!! Или просто поредния купувач?
Само преди 150 години Корпорациите са относително непознато явление, днес те са доминираща институция в света… постепенно и у нас. Филмът изследва въздействието на Корпорацията върху средата, обществото, децата, здравето, медиите,демокрацията, и даже върху нашите гени… филмът е критически поглед върху конвенционалното здравомислие относно ролята на корпорациите в съвременния живот. Филмът е провокация към адвокатите на икономическата глобализация. Добър повод за размисъл, дебат и действия…. Във филма участват Майкъл Мур (режисьорът на филма“9/11 по Фаренхайт“), Ноам Чомски, Наоми Клайн (авторката на „Без лого“ No logo) и Милтън Фридмън (Нобелова награда за икономика). Със специалното участие на „Топ консултантите на ФБР относно психопатите“ , защото както шеговито се изразяват в резенциите за филма: „Corporation“ е изследване върху патологията на печалбата и властта. Филмът е представен на фестивала Сънданс. Първата прожекция на филма в мрежата на киносалоните на САЩ е била през април 2004г.
АЮРВЕДА – ИЗКУСТВОТО НА ЖИВОТА / AYURVEDA ART OF BEING -2001- Появила се в Индия, а след това стигнала и до Египет, Гърция, Рим, Тибет, Китай, Русия и Япония, Аюрведа е вероятно най-старата продължаваща да се практикува холистична медицинска система в света – начин да се балансира душевното и физическото здраве. Филмът разкрива тайнствата на човешкия ум и тяло в светлината на Аюрведа: всяка болест е резултат от нарушения баланс на жизнените енергии в човешкото съществуване. Всякя болест се лекува с възстановяване и поддържане на този баланс. „Аюрведа“ е пътуване из Индия, но също и пътуване във времето – времето на древните лечителски методи, на племенните начини за изцеляване, но и времето на модерните начини за лекуване. Можете да гледате в колибка – раздел ЧОВЕК или ДУХОВНО РАЗВИТИЕ
ХРАНА ООД- FOOD Inc. 2008
Още един филм, след който ще гледате на храната си по малко по-различен начин.
В първата си част филмът се фокусира върху индустриалното производство на месо (пилешко, говеждо и свинско), определяйки го като нечовешко и икономически и екологически неустойчиво. Във втората част вниманието се премества върху индустриалното производство на зърнени култури и зеленчуци с акцент върху царевицата и соята. В третата и последна част представя икономическата и правна мощ на основните корпорации от бранша, чиито принципи са осигуряването на евтина, но некачествена храна; масивната употребата на химически продукти като пестициди и торове, които са петролни деривати, както и популяризирането сред населението на нездравословни навици за хранене.
СУПЕР ГОЛЯМ / SUPER SIZE ME 2004
Много интересен филм за смелото изследване на един господин, който се подлага на Макдоналдсова диета за един месец.. и докторите му казват че ако не спре, ще има фатален край… за всички фенове на Макдоналдс.
Този научно-популярен филм е съвсем различен от тези, които гледаме в ежедневието си, защото касае жизнено важната за нас тема, а именно – здравето. Той ни дава представа за последиците от порочния начин на хранене. Дава отговори на много въпроси за причините и заболяванията на хората във всички възрасти. Показан е експеримент със здрав човек, който се е хранил здравословно и е с добро здраве, започва да се храни в Макдоналдс. След 30 дни е вече със сериозно влошено здраве, с 11 кг. наднормено тегло… Това ни дава сериозни основания да се замислим за световноизвeстната верига за хранене Макдоналдс.
ИСТИНАТА ЗА ВАКСИНИТЕ – VACCINATION – THE HIDDEN TRUTH 2008
Филм за ваксинациите, който препоръчвам на всички бъдещи родители! Малко тежък, доста документален, но си заслужава времето!
Филм за вредите от ваксините. Предоставя изчерпателна информация от стойностни учени и обикновени хора относно вредните вещества във ваксините, и показва нагледно тежките увреждания и инвалидизации след ваксини. Един разтърсващ филм за истинското естество на ваксинациите, който представя пред погледа на зрителя трагичните истории на редица пострадали от ваксините деца и възрастни! Самите жертви и техните родители споделят пред обектива на камерата преживените болки и ужас следствие на „невинните“ ваксинации! Всичко това ще натовари психиката на зрителя, но само за да научи истината относно света на ваксините.
РАЗГОВОРИ С БОГА / CONVERSATIONS WITH GOD– 2006
Историята на Нийл Уолш преди да напише популярната си книга „Разговори с Бога“, и как всъщност стига до нея.
Линк към замунда. Заглавието е линк към vbox с бг субтитри.
МАТРИЦАТА / THE MATRIX 1999 –
Във филма се конструира модел-матрица на реалността. Разглеждат се подобни концепции от цялата история на философията. Прави се опит за формулировка на това, което разбираме под реалност и също как можем да й влияем.
Хакер научава природата на своята реалност и неговата роля в борбата срещу тези, които я контролират.
МАГьОСНИКЪТ / ONMYOJI 2001
Много интересен филм, показващ силата на човешкото съзнание и силата на мантрите, мудрите и янтрите. Изненадващо че е японски, но тези хора са съществували и в много от индийските епоси е писано за тях – особено Рамаяна.
Япония, 10-ти век. В царството на вечното благоденствие, простосмъртните съжителствуват с жестоки демони и призраци, и единствено могъщи магьосници от древен клан са способни да защитят Императора и поданиците му. Алчни заговорници опитват да свалят Владетеля с помощта на черния маг Досон, но не предполагат каква неведома сила притежава чародеят и до какво ще доведе това.
Заглавието е линк към замунда, има и втора част, която е в торента.
ДРЕБНИ ПАРИ / LOOSE CHANGE 2
В колинка, раздел катастрофи или в замунда.
Документален филм за атентата срещу Световния търговски център в Ню Йорк, Пентагона и падането на полет 77 в Арлингтън на 11.09. 2001. Филмът поставя под съмнение официалната версия за случилото се.
Филмът съдържа сцени от различни видео материали заснети по време и след атаките от 11-ти септември, материали от Интернет, експертизи от комисията за 9/11, изследвания и статии от водещите американски вестници, материали от записите по честотата на пожарникарите и много други. В този филм се изразяват съмнения отностно официалната версия за атаките от 11-ти септември. Филмът е предоставен от компанията „Louder Than Words“, която се състои от трима студенти — Дилан Авери (основател, собственик и режисьор), Кори Роуи, и Джейсън Бермас. Към края на 2004 година излиза подобрена версия на филма наречена „Дребни пари – второ издание? , където са направени известни промени. Махнати са някои сцени, а доказателствата и фактите вече са по-добре издържани. Посочват се и възможни мотиви за конспирацията.
СЯНКАТА / THE SHADOW 1994
Един игрален филм с езотерична насоченост.
Алек Болдуин е в ролята на супергерой, който някога е бил злодей. В света на доброто го връща тибетски монах. Той го посвещава в тайнството да се превръща в сянка и да замъглява съзнанието на противника. Неговото изкупление сега е да прави добро. И героят отива в Ню Йорк, където раздава правосъдие. Но там се появява мистериозен ковчег. От него изскача наследникът на Чингиз хан, решил да завладее света. Само Сянката може да му се противопостави.
Кой може да каже какво зло се спотайва в сърцата на хората?
Действието се развива през 30-те години на 20-ти век в Ню Йорк. Базирана на комикс история за един герой, който се изправя срещу вечния си враг, Shiwan Khan, който планира да завземе света, като държи за заложник цял един град, заплашвайки, че ако не му бъде изплатен определен откуп… ще използва атомна бомба!